Ένα σπάνιο φαινόμενο ήταν αυτό που το 2010 χάλασε την συνεργασία της Μπλάκμπερν και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Είναι κάποιες φορές που θες να πετύχεις έναν στόχο σου και τα έχεις κάνει όλα τέλεια. Εκεί λοιπόν που περιμένεις να ανταμειφθείς αναλόγως, έρχεται ένα σύννεφο στάχτης και σου τα χαλάει όλα! Τρελό σενάριο ναι το ξέρουμε, αλλά όχι για τους ανθρώπους της Μπλάκμπερν.

Το 2010, οι “ρόβερς” ήταν ακόμα στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Τότε τα λαγωνικά της εντόπισαν έναν λεπτοκαμωμένο επιθετικό από την Πολωνία, ο οποίος θα έκανε πάταγο. Στην διοίκηση της ομάδας είχαν πειστεί ότι ο 22χρονος ήταν “the real deal” που λένε και στο “Νησί”.

Έτσι, λοιπόν δίνουν τις 4 εκατομμύρια λίρες στον σύλλογο στον οποίο ανήκει, την Λεχ Πόζναν ώστε να διαπραγματευθούν μαζί του. Ο Πολωνός λοιπόν είναι έτοιμος να κάνει το ταξίδι στην Αγγλία για να δει το ματς της ομάδας με την Έβερτον και να μιλήσει με τον πρόεδρο της Μπλάκμπερν.

Όλα έδειχναν να έπαιρναν τον δρόμο τους. Τι θα μπορούσε να χαλάσει όμως μία “τελειωμένη” μεταγραφή;

Για κακή τύχη των οπαδών της ομάδας το 2010 ηφαίστειο της Ισλανδίας εξερράγη, με αποτέλεσμα ο καπνός και οι στάχτες του να μεταφερθούν στον εναέριο χώρο της Βόρειας Ευρώπης. Κάτι που εμπόδιζε τις αερομεταφορές εκείνη την περίοδο. Ασφαλώς και εκείνη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με την μεταγραφή του να αναβάλλεται.

Το αποτέλεσμα το θυμόμαστε όλοι. Μόλις μία εβδομάδα μετά, ο Λέβα θα υπογράψει στην Μπορούσια του Ντόρτμουντ με την οποία θα δείξει σε όλη την Ευρώπη το σπουδαίο του ταλέντο. Όσον αφορά την Μπλάκμπερν, μόλις δύο χρόνια αργότερα θα υποβιβαζόταν στην Τσάμπιονσιπ, στην οποία βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

Μία κατάληξη που μόνο ένας παίκτης της αξίας του Πολωνού θα μπορούσε να αποτρέψει…