Η ιατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι εργάζεται για να κρατήσει τον βασικό επιθετικό Έρλινγκ Χάαλαντ σε φόρμα σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα.

Η ιατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να κρατήσει τον βασικό επιθετικό Έρλινγκ Χάαλαντ σε φόρμα για την τρέχουσα σεζόν, δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος ήρθε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή τη σεζόν, έχει σκοράρει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σίτι, που αποτελεί ρεκόρ μίας σεζόν για οποιονδήποτε παίκτη της Premier League.

Υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την φυσική κατάσταση του Χάαλαντ πριν από τη μεταγραφή του, αφού έχασε 16 παιχνίδια λόγω τραυματισμού στην Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν, αλλά ο Νορβηγός διεθνής έχασε μόνο τέσσερις για τη Σίτι αυτή τη σεζόν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει στη Ντόρτμουντ, αλλά τον φροντίζουμε 24 ώρες», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Έχουμε απίστευτους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, είναι πίσω του κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί ξοδεύεις πολλά χρήματα σε έναν παίκτη και μετά…, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σύλλογοι».

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι η διατήρηση του Χάαλαντ σε φόρμα ήταν σημαντική εν μέσω ενός δύσκολου προγράμματος.

«Σήμερα με αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες πρέπει να τα φροντίζουμε όλα», τόνισε.

«Είναι τόσο απαιτητικό, με διατροφή, ξεκούραση, ύπνο, φαγητό. Ξέρουμε ότι πρέπει να τον προσέχουμε γιατί είναι τόσο μεγάλος. Οι φυσιοθεραπευτές τον φροντίζουν· του κάνουν μασάζ στην πλάτη, στους ώμους, στους τένοντες, τα πάντα. Δουλεύει τόσο πολύ χρόνο μέσα στο προπονητικό κέντρο, πολύ περισσότερο από ό,τι στο γήπεδο. Σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες προπονούνται περισσότερο στα…παρασκήνια παρά στο γήπεδο.»

Η Σίτι είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ με ένα παιχνίδι λιγότερο. Είναι επίσης στο κυνήγι του Champions League και του FA Cup

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!