Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του και να γίνει προπονητής για να σώσει την Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στο κανάλι «The Coaches’ Voice» στο Youtube, αναφέρθηκε στο βράδυ που από παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ έγινε προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

«Επέστρεψα στην Ρίβερ στα 35 μου χρόνια για να ολοκληρώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Στην ομάδα που έζησα, στην ομάδα που δούλεψα, στην ομάδα που ωρίμασα, στην ομάδα που δημιουργήθηκα ως παίκτης και άνθρωπος. Ηταν η επιθυμία μου να τελειώσω εδώ. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν ένας πολύ κρίσιμος διπλός αγώνας κόντρα στην Μπελγράνο. Οποιος επικρατούσε θα παρέμενε στην πρώτη κατηγορία και εκείνος που θα έχανε, θα υποβιβαζόταν.

Τελικά, πέσαμε. Είχαμε πολλά προβλήματα, ήταν ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία της Ρίβερ, ήταν κάτι πολύ στενάχωρο, κάτι πολύ άσχημο. Ολη εκείνη τη νύχτα σκεφτόμουν. Και το πρωί πήγα στον πρόεδρο, Ντανιέλ Πασαρέλα, και του είπα ότι θέλω να γίνω προπονητής. Μου είπε. ‘Είσαι τρελός; Αν το κάνεις και δεν πάει καλά, δεν πρόκειται να προπονήσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου’. Και του απάντησα. ‘Δεν με ενδιαφέρει, θα πάει καλά’. Οπότε πήρα αυτό το ρίσκο.

Δεν είχα έτοιμο κάποιο πρόγραμμα προπόνησης ούτε επιτελείο και μέσα σε 15 μέρες ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Ηταν δύσκολο, ήμουν ο προπονητής των πρώην συμπαικτών μου. Ενας δύσκολος χρόνος, ήταν 7 χρόνια σε ένα, όλη η ψυχολογική φθορά, όλο το πάθος που ζήσαμε. Συνειδητοποίησα όλα τα λάθη που έκανα, όμως στο τέλος, τα καταφέραμε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σαν προπονητής, μελετάω πολύ. Είμαι εμμονικός με τα πράγματα που μου αρέσουν. Δεν σταματάω να σχεδιάζω, να κάνω υπολογισμούς, να κάνω πίεση στο μυαλό μου. Δεν σταματάω ποτέ να δουλεύω μέσα στο κεφάλι μου. Δεν είχα την εμπειρία ενός έτοιμου προπονητή όπως οι περισσότεροι αλλά θα έβαζα στο τραπέζι όλα αυτά που είχα δει στο ποδόσφαιρο, αυτά που μου άρεσαν. Οπότε, ποτέ δεν ξέχασα ότι ήμουν παίκτης, γιατί υπάρχουν πράγματα που όταν παίζεις δεν σου αρέσουν. Και στον ποδοσφαιριστή δεν του αρέσει να του λένε ψέματα. Εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα στο ποδόσφαιρο

Εκείνη, δεν ήταν μια συνηθισμένη σεζόν, όπως είπα, ήταν 7 χρόνια σε ένα. Δεν μπορούσες να βγεις να φας με την οικογένειά σου, δεν μπορούσες να έχεις μια ελεύθερη Κυριακή. Ηταν προπόνηση και σπίτι. Το ζούσαμε με πάθος. Για να αποφύγεις τα προβλήματα χρειαζόσουν ένα αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μπορείς να ζεις ήρεμος. Ηταν ένα υπερβολικό πάθος. Δεν συμφωνούσα με όλο αυτό αλλά με βοήθησε στο να αποκτήσω γνώση. Το χρησιμοποίησα ως γνώση και σήμερα σε κάθε μέρος που πηγαίνω, πηγαίνω επειδή είμαι ευτυχισμένος. Επειδή είμαι ικανοποιημένος, επειδή πιστεύω τα πράγματα που μου λένε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!