Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League ολοκληρώθηκαν και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει λίγα λόγια για το «είμαι εδώ» της Σίτι και τη Βασιλική Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν από τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του εφετινού UEFA Champions League.

Οι «πολίτες» που διέσυραν με 3-0 τη Μπάγερν Μονάχου φώναξαν σε όλους πως «είναι εδώ», ενώ η ομάδα του Αντσελότι επιβεβαίωσε με άνεση τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην απογοητευτική Τσέλσι.

Πάμε να δούμε λίγα πράγματα για τα τέσσερα ματς, για τα οποία αναλυτικότερα θα μιλήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη στο νέο επεισόδιο podcast του Football Break.

Η Σίτι «έδωσε» δέκα χρόνια ζωής στον Πεπ!

Με αυτή την ατάκα φρόντισε να δείξει στους δημοσιογράφους το πως αισθανόταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός κόουτς ήταν πανευτυχής αλλά ψυχικά καταβεβλημένος μετά το 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι επι της Μπάγερν Μονάχου.

Σε ένα ματς όπου οι Βαυαροί απείλησαν μόνο για… δέκα λεπτά στην ουσία, οι «πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έπαιξαν ανά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο. Κατέβηκαν στο Έτιχαντ με τέσσερα στόπερ (!) κι όμως «κλείδωσαν» την ομάδα του Τούχελ στα καρέ της!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ξανά εκπληκτικός με σπουδαία ασίστ (που δείχνει ότι είναι επιθετικός με μυαλό… δεκαριού) και φυσικά ένα ακόμη γκολ. Η κυριαρχία της Σίτι απέναντι στους Γερμανούς που προέρχονταν και από την αλλαγή προπονητή δε μας έκανε και πολύ σοφότερους, μιας και οι «μπλε» του Μάντσεστερ είναι φέτος πολύ καλύτερη ομάδα από τους πρωταθλητές Γερμανίας. Ήταν όμως ένα ηχηρό «είμαι εδώ!» ενόψει των ημιτελικών με τη Ρεάλ Μαδρίτης (αν δεν γίνει κάποιο θαύμα).

Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς…!

Βλέποντας το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι, κανείς θα σκεφτόταν «τι πιο σύνηθες;!» Βλέποντας και την εικόνα των ομάδων στο τερέν, η… ατάκα αυτή θα επιβεβαιωνόταν.

Μια Ρεάλ Μαδρίτης τελείως μεταμορφωμένη σε σύγκριση με τα ματς της La Liga, μια Τσέλσι που μοιάζει με ένα κορμί που απλώς περιφέρεται δίχως προορισμό και νόημα. Αρκεί να σας αναφέρω πως ο Ενγκολό Καντέ φέτος έχει πέντε συμμετοχές με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές!

Στο καθαρά αγωνιστικό οι παίκτες του Αντσελότι δεν ανησύχησαν παρά μόνο σε μια ευκαιρία του Στέρλινγκ. Είχαν άνεση, μπάλα στα πόδια τους και σιγουριά πως θα ερχόταν το γκολ. Η αποβολή του Τσίλγουελ βοήθησε ακόμη περισσότερο και αν η «βασίλισσα» δεν αυτοκτονήσει στην Αγγλία, το Μπερναμπέου περιμένει έναν ακόμη ημιτελικό. Τον 8ο της τελευταίας δεκαετίας. Ασύλληπτο.

Ίντερ και Μίλαν το έκαναν με τον ίδιο τρόπο!

Τι κοινό είχαν οι αναμετρήσεις της Ίντερ με τη Μπενφίκα και της Μίλαν με τη Νάπολι; Και οι δυο ομάδες του Μιλάνου αντιμετώπισαν -αντικειμενικά- καλύτερα σύνολα, όμως χάρις στην εμπειρία και τη… φανέλα πήραν νίκη.

Πρώτα -χρονικά- οι «νερατζούρι» που άντεξαν στο πρέσινγκ και την ορμή των Πορτογάλων, χτύπησαν με δυο… ασυνήθιστους τρόπους, Μπαρέλα κεφαλιά (πρώτο του γκολ με κεφαλιά) και Λουκάκου με πέναλτι (πρώτο εύστοχο πέναλτι της Ίντερ εκτός έδρας στα νοκ-αουτ!).

Πάνω κάτω τα ίδια έγιναν το επόμενο βράδυ στο Μιλάνο. Η Μίλαν παρά το γεγονός πως ανά διαστήματα υπέστη ασφυκτική πίεση από την επίδοξη πρωταθλήτρια Νάπολι, εν τελει βρήκε τον τρόπο να πάρει έστω και αυτό το μικρό με 1-0 προβάδισμα πρόκρισης. Τι θα γίνει στις ρεβάνς; Η Ίντερ πολύ δύσκολα θα…. καταφέρει να μείνει εκτός, αφού εκτός από το υπέρ της 2-0 έχει και την εμπειρία έναντι της ομάδας του Βλαχοδήμου. Στο δε ματς του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πολλά μπορούν να συμβούν. Το σκορ δεν είναι… τίποτα για τη φετινή Νάπολι που έχει σημαδέψει αυτό το παιχνίδι ως το σημαντικότερο της σεζόν!