Αέρας... εκδίκησης «πνέει» στο Europa League, στο οποίο διεξάγονται (13/4) οι πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση.

Αέρας… εκδίκησης «πνέει» στο Europa League, στο οποίο διεξάγονται (13/4) οι πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση. Η Φέγενορντ και η Ρόμα αναμετρώνται σε μια… επανάληψη του τελικού του Europa Conference League της περασμένης σεζόν (όπου πανηγύρισαν οι Ρωμαίοι), ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την ισπανική ομάδα-σύμβολο της διοργάνωσης, τη Σεβίλη, κόντρα στην οποία οι «κόκκινοι διάβολοι» τα έχουν βρει… σκούρα τα τελευταία χρόνια.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θέλει απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο να συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε κόντρα στην Άρσεναλ στη φάση των «16», ενώ η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ επιστρέφει στη Γερμανία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, αμφότερες πρώην νικήτριες της διοργάνωσης, συναντούν επικίνδυνους αντιπάλους από την Ιβηρική στο δρόμο για τον τελικό της Βουδαπέστης (31/5).
Μετά την Μπαρτσελόνα και την Μπέτις, συνεχίζεται η… περιοδεία στην Ισπανία των «Κόκκινων Διαβόλων» που θα επιστρέψουν στην Ανδαλουσία στις 20 Απριλίου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από την τελευταία παραμονή της στη Σεβίλη, η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ έχει υποχωρήσει στην 4η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος. Η «μάχη» για την τρίτη θέση της Premier League είναι σκληρή. Αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τώρα μία ομάδα που είναι ταυτισμένη με τη διοργάνωση του Europa League (έξι τίτλοι από το 2006, ο τελευταίος το 2020). Και, φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει καμία… χαλάρωση.

Άλλωστε, η Σεβίλη μετράει δύο προκρίσεις σε βάρος της Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια. Απέκλεισε την αγγλική ομάδα στους «16» του Champions League τη σεζόν 2017-18, αλλά και στον μονό (λόγω της πανδημίας) ημιτελικό του Europa League την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Εάν περάσει, ο αγγλικός σύλλογος θα… τελειώσει σε κάθε περίπτωση με την Ισπανία. Αλλά όχι με τη Νότια Ευρώπη, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσει είτε τη Γιουβέντους είτε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα ημιτελικά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Καθηλωμένοι» στην 7η θέση της Serie A και έχοντας ηττηθεί το Σάββατο από τη Λάτσιο (2-1), οι «μπιανκονέρι» του Τορίνο έχουν μόνο τα κύπελλα για να… σώσουν τη σεζόν τους. Με την προϋπόθεση να τα πάνε καλύτερα απέναντι στη Σπόρτινγκ, η οποία απέκλεισε την Άρσεναλ στον προηγούμενο γύρο, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ, με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) πριν από μια εβδομάδα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Ρόμα, η άλλη εκπρόσωπος της Serie A, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, με τους Ολλανδούς να αναζητούν… εκδίκηση μετά την ήττα από τους «τζιαλορόσι» του Ζοσέ Μουρίνιο στον περυσινό τελικό του Europa Conference League.

Τέλος, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ θα επιδιώξει να… παρατείνει λίγο περισσότερο την πρώτη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας της μεταβαίνοντας στο Λεβερκούζεν, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια απόλυτα κυριαρχική Μπάγερ, η οποία πανηγύρισε τη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες της. Όμως, ο Βέλγοι έδειξαν απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου στον προηγούμενο γύρο ότι δεν είχαν… κόμπλεξ απέναντι στους Γερμανούς.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Europa League

Προημιτελικοί – Α΄ αγώνες

19:45 Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία)
22:00 Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
22:00 Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 20 Απριλίου.

Ημιτελικοί (11 & 18 Μαΐου)

Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλη
Φέγενορντ ή Ρόμα-Λεβεκούζεν ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου, στη Βουδαπέστη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!