NBA Playoffs: Για κάποιους το πραγματικό NBA τώρα αρχίζει...

Φτάσαμε στο τέλος της κανονικής περιόδου και οι ομάδες του NBA ετοιμάζονται είτε για τις αναμετρήσεις στα πλέι ιν είτε για τους πρώτους γύρους των πλέι οφ. Οι εκπλήξεις ήταν πολλές και πολλοί ήταν αυτοί που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αλλά η offseason είναι αλλιώς. Για κάποιους το πραγματικό NBA τώρα αρχίζει. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι τρεις προβλέψεις που ακολουθούν δεν βασίζονται στην μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στην κανονική περίοδο. Τουλάχιστον όχι απόλυτα.

Οι Κινγκς έπεσαν πάνω στον Στεφ και την παρέα του

Οι Κινγκς έφτασαν επιτέλους στα πλέι οφ του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2006. Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στη λίγκα έλαβε τέλος και η επιστροφή του Σακραμέντο θα είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα. Ωστόσο το έργο τους είναι ίσως το δυσκολότερο. Μπορεί να κέρδισαν πολλές ομάδες στην κανονική περίοδο, μεταξύ αυτών και τους Γουόριορς. Ωστόσο οι Γουόριορς στα πλέι οφ και οι Γουόριορς της ρέγκιουλαρ δεν έχουν ουδεμία σχέση. Ενθουσιασμός, ταλέντο και κάθε είδους θετικό πρόσημο μπορεί να ακυρωθεί απέναντι στην εμπειρία των πρωταθλητών.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Στεφ και η παλιοπαρέα μεγαλώνει. Οι ευκαιρίες τους θα αρχίζουν να μειώνονται. Φέτος ίσως είναι μία από τις τελευταίες και ο κορμός έχει παραμείνει ο ίδιος. Μπορεί να μην μοιάζουν τόσο επικίνδυνοι αλλά σίγουρα δεν είναι οι ιδανικότεροι αντίπαλοι για τους άπειρους Κινκγς. Μια σειρά αμφίρροπη αλλά για εμάς η πλάστιγγα γέρνει προς το Όκλαντ.

https://twitter.com/FCartoscelli3/status/1645195334703026177?s=20

 Οι επικίνδυνοι Σίξερς και ο MVP Εμπίιντ

Η Φιλαδέλφεια έχει πάρει φόρα τον τελευταίο καιρό και φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Τζοέλ Εμπίιντ διανύει σεζόν MVP και για πρώτη φορά μετά τους τελικούς της Ανατολής του 2009 δείχνει να μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Οι Σίξερς τερμάτισαν τρίτοι στην Ανατολή και έπεσαν πάνω στο Μπρούκλιν. Οι Νετς δεν έχουν την ομάδα που μπορεί να προχωρήσει στα πλέι οφ. Θεωρητικά το αφεντικό της σειράς θα ξεχωρίσει με το  καλημέρα.

Επιπλέον, το γεγονός πως  Χάρντεν έχει πλέον αγωνιστεί με τη Φιλαδέλφεια για μια ολόκληρη σεζόν, έχει αλλάξει τον τρόπο που οι Σίξερς μπαίνουν στα πλέι οφ. Ωστόσο, οι 20 πόντοι μ.ο που έχει πρέπει να βελτιωθούν καθώς η πρότερη έφεση του στο σκοράρισμα σίγουρα θα χρειαστεί παιχνίδι με το παιχνίδι.

Η Φίλι μπορεί να πάει πολύ μακριά αλλά ο Εμπίιντ και ο Χάρντεν πρέπει να δείξουν τι αξίζουν. Διότι μετά το εύκολο θεωρητικά Μπρούκλιν ακολουθούν κατά πάσα πιθανότητα οι περσινοί φιναλίστ Σέλτικς και μετά από αυτούς οι εκπληκτικοί φέτος, Μπακς. Βέβαια αν κάποιος μπορεί να σταματήσει τον Γιάννη αυτή τη στιγμή στην Ανατολή, αυτός είναι ο Τζοέλ Εμπίιντ.

https://twitter.com/sixers/status/1645463775472959489?s=20

Η έκπληξη των Καβς μπορεί να συνεχιστεί 

Μία από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής σεζόν ήταν οι Καβαλίερς του Ντόνοβαν Μίτσελ. Η διασταύρωση με τους Νικς ίσως μας προσφέρει το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των φετινών πλέι οφς. Ο Μίτσελ, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να καταλήξει στους Νικς κατά τη διάρκεια της περσινής οφ σίζον, είναι σίγουρο πως θα βάλει τα δυνατά του φέτος. Ουκ ολίγες ήταν οι φορές που πρωταγωνίστησε με τους Τζαζ τα τελευταία χρόνια. Στα πλέι οφ, έχει μέσο όρο περισσότερους από 30 πόντους ανά παιχνίδι. Οι Καβς αποτελούν μια καλοδουλεμένη ομάδα με ενθουσιασμό και ταλέντο αλλά τους λείπει η εμπειρία όπως και στους Κινγκς. Ωστόσο εδώ μιλάμε για άλλο αντίπαλο και αν η κρυάδα του πρώτου γύρου ξεπεραστεί, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Ναι σίγουρα μετά ακολουθούν οι Μπακς και ο Γιάννης αλλά οι προβλέψεις είναι για να γίνονται και η δική μας είναι πως ο Μίτσελ θα βάλει δύσκολα στον Έλληνα σούπερ σταρ.

https://twitter.com/cavs/status/1645111685911289857?s=20