Με ήττα από την Άλμπα συνοδεύτηκε το ευρωπαϊκό «αντίο» που είπε ο Παναθηναϊκός στο κοινό του για την εφετινή Euroleague.

Με ήττα συνοδεύτηκε το ευρωπαϊκό «αντίο» του Παναθηναϊκού στο κοινό του για την εφετινή Euroleague. Οι «πράσινοι» είδαν την Άλμπα Βερολίνου να περνάει νικηφόρα με 88-84 από το ΟΑΚΑ, για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να γίνονται η ένατη ομάδα που φεύγει με το «διπλό» εφέτος από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το «τριφύλλι» είδε το αρνητικό ρεκόρ του να υποχωρεί στο 11-22, ενώ η Άλμπα συμπλήρωσε τις δέκα νίκες. Το εφετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή στο Βελιγράδι, απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πιστέψει στη νίκη στην τρίτη περίοδο, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά στον αγώνα αρμονικά τόσο η άμυνα, όσο και η επίθεση, αλλά τα αμυντικά κενά του… επιλόγου και ο μοιραίος Ντουέιν Μπέικον στο φινάλε, του χάλασαν τα… σχέδια. Με τον Αμερικανό να παίρνει πάνω του τις δύο τελευταίες επιθέσεις του «τριφυλλιού» και να τις «πετά» στον κάδο των απορριμάτων, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με ήττα τους «πράσινους» φιλάθλους, στον τελευταίο του εντός έδρας αγώνα στη φετινή Euroleague. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζάλεν Σμιθ με 14 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Μάοντο Λο. Από τον Παναθηναϊκό, που αγωνίστηκε χωρίς τους Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς, ο Ντουέιν Μπέικον τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, αλλά μόλις 1/6 τρίποντα, ενώ στους 15 σταμάτησε ο Μάριους Γκριγκόνις.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παναθηναϊκός-Άλμπα, οι λεπτομέρειες 

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 42-49, 68-66, 84-88

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς, Μόγκουλκοτς, Μπάλακ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης 7, Λι 12 (1), Παπαγιάννης 13 (1), Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 7, Αγραβάνης 1, Τόμας 3 (1), Μπέικον 16 (1), Γκριγκόνις 15 (1), Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 8.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Γκονθάλεθ): Λο 13 (1), Σμιθ 14 (4), Ντίλοου 3 (1), Βέτσελ 7, Μάτισεκ 2, Σνάιντερ, Ολίντι 7 (1), Κουμάτζι 7, Τίμαν 11, Σίκμα 6, Λάμερς 8, Ζούσμαν 10 (2).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!