Δείτε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων της Formula 1 σε οδηγούς και κατασκευαστές όπως διαμορφώθηκαν μετά το Grand Prix Αυστραλίας.

O χαοτικός αγώνας του Grand Prix της Αυστραλίας, ολοκληρώθηκε εδώ και λίγη ώρα. Με τον Μαξ Φερστάπεν θριαμβευτή και την Red Bull Racing να κάνει 3/3 για το πρωτάθλημα του 2023. Με το φετινό πρωτάθλημα να έχει κάνει πλέον  την τρίτη από τις 23 συνολικά και προγραμματισμένες στάσεις του πάμε να δούμε την εξέλιξη της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Στο πρωτάθλημα των οδηγών, ο Μαξ Φερστάπεν αρχίσει να ξεφεύγει στην πρωτοπορία μετά και την δεύτερη του φετινή νίκη. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται πλέον στους 69 βαθμούς, με τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρεζ δεύτερο με 54 βαθμούς και τον Φερνάντο Αλόνσο να καραδοκεί στην πρώτη τριάδα με 45 βαθμούς.

Ο τέταρτος Λιούις Χάμιλτον είναι στους 38 βαθμούς και την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνουν οι Κάρλος Σάινθ και Λανς Στρολ αμφότεροι στους 20 βαθμούς. Τους πρώτους προσωπικούς τους πόντους στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν οι Λάντο Νόρις, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Όσκαρ Πιάστρι και Γιούκι Τσουνόντα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκευαστές τωρα, η πρωταθλήτρια Red Bull Racing επίσης χτίζει διαφορά. Παραμένοντας μόνη στην πρωτοπορία με 123 βαθμούς. Αρκετά πίσω της στην δεύτερη θέση η Aston Martin με 68 βαθμούς. Η οποία ωστόσο έκανε το άλμα αφήνωντας πίσω την Mercedes η οποία είναι τρίτη με 56 βαθμούς.

Συνεχίζει στα… χαμηλά η Ferrari, όντας τέταρτη και με μόλις 26 βαθμούς συγκομιδή έπειτα από τρεις αγώνες. Άνοιξαν λογαριασμό Mclaren και Alpha Tauri. Η ομάδα από το Ουόκινγκ αναμφίβολα από τους μεγάλους κερδισμένους μετά τον αγώνα της Μελβούρνης. Με τους πρώτους της διπλούς βαθμούς οι οποίοι και την εκτοξεύουν στην πέπμτη θέση της βαθμολογίας.

Ενδιαφέρον στοιχείο οτι ήδη από τον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει καμία ομάδα χωρίς βαθμούς.