Η Νάπολι έχει ιστορική ευκαιρία να παίξει στον τελικό του Champions League και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει λίγα λόγια για την οκτάδα της διοργάνωσης.

Να είμαστε ξεκάθαροι εξαρχής. Ο τίτλος δεν είναι αυτό που θα συμβεί. Είναι αυτό που μπορεί να συμβεί με βάση την εικόνα των ομάδων τώρα (21/3) και τις διασταυρώσεις. Είναι επίσης κάτι που θα ήθελα κιόλας να δω στην πράξη. Γιατί όχι λοιπόν η Νάπολι στον τελικό του φετινού Champions League;

Πάμε να πούμε λίγα λόγια για την οκτάδα της διοργάνωσης, με έμφαση στους επίδοξους πρωταθλητές Ιταλίας, αλλά και πρόβλεψη στο κάθε ζευγάρι.

Η Ρεάλ του «πρέπει» με την «χαλαρή» Τσέλσι!

Το πρώτο ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα της Παρασκευής (17/3) ήταν το Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι. Ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί, κυρίως λόγω φανέλας. Στο σήμερα δε βλέπω πως η Ρεάλ -της Ευρώπης πάντα- μπορεί να μείνει έξω.

Για την Τσέλσι που είναι του ύψους και κυρίως του βάθους, το μεγάλο αβαντάζ (και το μοναδικό βασικά) είναι το γεγονός πως πάει στα δυο ματς ως «αουτσάιντερ». Για την ομάδα του Πότερ θα είναι επιτυχία πιθανή πρόκριση, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού κανείς δε μπορεί να προσάψει οτιδήποτε στον Άγγλο τεχνικό.

Αντιθέτως για τη Ρεάλ αυτός ο προημιτελικός έχει ένα ξεκάθαρο «πρέπει». Με τα πράγματα στην Ισπανία όχι και τόσο καλά, ο Κάρλο Αντσελότι «παίζει τη ζωή του» στην Ευρώπη. Η πρόκριση θα είναι το… πρέπον, ο αποκλεισμός θα διαλύσει τη Μαδρίτη.

Πρόβλεψη: Ρεάλ Μαδρίτης

Τα δύσκολα είναι για τους κορυφαίους!

Η συγκεκριμένη ατάκα ταιριάζει «γάντι» και στις δυο. Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου θα μονομαχήσουν για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά. Και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κούπα θα μείνει έξω. Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά. Τη μάχη στο πρωτάθλημα, εκεί όπου η Μπάγερν βλέπει τη Ντόρτμουντ 1η (53-52 βαθμοί), ενώ και η Σίτι κυνηγάει την Άρσεναλ. Τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τους Βαυαρούς από το 2009 (τότε τα πήρε όλα με τη Μπαρτσελόνα). Τον Κανσέλο που έφυγε από την Αγγλία για να παίζει περισσότερο στη Γερμανία.

Στα μάτια μου οι «πολίτες» έχουν την ποιότητα, αλλά η Μπάγερν έχει τη φανέλα. Κάτι που μετράει πολύ σε τέτοιες αναμετρήσεις και φυσικά έχει «πονέσει» αρκετά τον Πεπ τα τελευταία χρόνια. Το πιο 50-50 ζευγάρι από τα τέσσερα. Καλή απόλαυση θα ευχηθώ.

Πρόβλεψη: Μάντσεστερ Σίτι

«Ένας Έλληνας μετράει τα άστρα!»

Μπορεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να βρεθεί στην τετράδα; Θα πω ένα μεγάλο «ναι»! Ειδικά αν οι ομάδες έπαιζαν τώρα, η Ίντερ έτσι όπως είναι δεν θα είχε καμία τύχη απέναντι στη Μπενφίκα!

Οι Πορτογάλοι είναι εξαιρετικοί φέτος στην Ευρώπη, υποχρέωσαν την Παρί στη 2η θέση του ομίλου, νίκησαν μέσα-έξω τη Γιουβέντους. Έχουν μια επίθεση γεμάτη ταλέντο και έναν Έλληνα που «κατεβάζει ρολά».

Αντιθέτως η Ίντερ βρίσκεται σε πολύ μέτρια κατάσταση. Πέρασε με το ζόρι -και με τύχη- την Πόρτο, στο πρωτάθλημα είναι εκτός από… Νοέμβριο και γενικότερα βγάζει μια κακή εικόνα. Το μόνο που μπορεί να τη σώσει είναι η εμπειρία των παικτών της, έναντι της πορτογαλικής ομάδας.

Πρόβλεψη: Μπενφίκα

Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν πάνω από τη Νάπολη!

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτονται οι φίλοι της ομάδας. Με +19 στο πρωτάθλημα, έρχεται η κληρωτίδα να φέρει αντίπαλο τη Μίλαν. Μια Μίλαν που απέχει πολύ από την ομάδα που κατέκτησε το περσινό Καμπιονάτο.

Η Νάπολι είναι ίσως η πιο fun to watch ομάδα φέτος. Το απολαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι παίκτες του Σπαλέτι. Διαλύουν τα ρεκόρ και μαζί τις αντίπαλες άμυνες. Και έχουν το πιο «καυτό» δίδυμο της Ευρώπης. Έναν Γεωργιανό και έναν Νιγηριανό.

Με τη φόρα και τον αέρα που έχουν, συν τη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα, οι «παρτενοπέι» άνετα μπορούν να θέσουν ως στόχο την πρόκριση. Όχι μόνο στα ημιτελικά, αλλά και παραπέρα!

Πρόβλεψη: Νάπολι

Ούτε στα πιο τρέλα όνειρα του Ντιέγκο!

Έπρεπε να φύγει από τη ζωή για να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας η αγαπημένη του Νάπολι. Όμως αν έβλεπε την κλήρωση, είναι βέβαιο πως ο Ντιέγκο θα έκανε «όνειρα» για τελικό.

Και γιατί όχι; Δεν είναι δα και δύσκολο. Ειδικά αν αφήσει έξω τη Μίλαν, η Νάπολι δε θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε Ίντερ ή Μπενφίκα. Μοιάζει σαν σενάριο από ταινία.

Σκεφτείτε να είστε οπαδός της Νάπολι. Να έρχεται ο τίτλος ύστερα από 30+ χρόνια και την Παρασκευή ο Μαρκέτι και η… θεία τύχη να σας κάνουν τέτοιο δώρο. Πόσο όμορφο άραγε θα ήταν να δούμε έναν ημιτελικό στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα; Και με τις ευχές του… ίδιου, η ομάδα να πάει στην Πόλη. Μοιάζει μακρινό, μα όχι απίθανο!

ΥΓ: Όλες οι προβλέψεις βασίζονται στην τωρινή εικόνα των ομάδων, σε Ευρώπη αλλά και στα πρωταθλήματά τους, και σε προσωπική εκτίμηση. Το αν θα τραυματιστεί κάποιος κομβικός παίκτης ή αν μια ομάδα θα βρίσκεται σε “κακή φόρμα” τις ημερομηνίες των αγώνων, δυστυχώς -ή και ευτυχώς- δε μπορούμε να το προβλέψουμε…!