Για την περιπέτειά της με τον καρκίνο στον λαιμό και το στήθος, τον οποίο και νίκησε, μίλησε η θρυλική τενίστρια, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Για την περιπέτειά της με τον καρκίνο στον λαιμό και το στήθος, τον οποίο και νίκησε μετά τη διάγνωσή της προ μηνών μίλησε η θρυλική τενίστρια, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

«Από όσο γνωρίζω είμαι καθαρή από τον καρκίνο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Πιρς Μόργκαν ενώ όπως τόνισε θα είναι πλήρως έτοιμη μετά από μερικές ακόμα προληπτικές ακτινοβολίες στο στήθος της τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως η διάγνωσή της με καρκίνο την υποχρέωσε να αναβάλει τα σχέδιά της να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα.

«Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες και σκεφτόμουν ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα».

«Στο μυαλό μου ήρθαν όλα τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Και μπορεί να ακούγεται ρηχό αλλά σκέφτηκα “ποιο φοβερό αυτοκίνητο θα ήθελα να οδηγήσω αν ήταν να ζήσω για άλλον έναν χρόνο;”» συνέχισε στη συνέντευξή της.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Να θυμίσουμε πως η θρυλική τενίστρια υποβλήθηκε αρχικά σε θεραπεία για καρκίνο αρχικού σταδίου στο στήθος της και το 2010 ενώ η δεύτερη «μάχη» αποκαλύφθηκε όταν επισκέφθηκε γιατρούς στο Τέξας αφού διαπίστωσε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στον λαιμό.

«Παρατήρησα ότι ο αριστερός λεμφαδένας ήταν διογκωμένος και σκέφτηκα ότι αυτό είχε προκληθεί από εμβολιασμό που είχα κάνει μια εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δεν είχε υποχωρήσει και γι’ αυτό τηλεφώνησα στον γιατρό», αποκάλυψε.

Καταλήγοντας, μίλησε και για την περίοδο της θεραπείας της, τονίζοντας πως «ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ» και πρόσθεσε:

«Ειδικά την πρώτη εβοδμάδα έκανα και ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όταν αρχίζεις να νιώθεις χάλια δεν ξέρεις πού να το αποδώσεις. Δεν ένιωθα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας μέχρι την τρίτη εβδομάδα αλλά στη συνέχεια είχα ξηροστομία και κλειστό λαιμό. Όλα είναι πρησμένα και νιώθεις πολύ άβολα. Δεν έχεις γεύση. Το ίδιο κάνει και η χημιοθεραπεία αλλά ο λαιμός σου ξεραίνεται. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοήθανε με το πώς θα σου “σκάσει” αυτό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!