Ο Μικάλ Μπρίτζες που κάποτε ήταν η καρδιά της άμυνας των Φίνιξ Σανς και όποτε χρειαζόταν, βοηθούσε και επιθετικά, αποδεικνύει με τους Νετς ότι μπορεί να κάνει και τα δύο εξίσου καλά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το trade deadline , το Μπρούκλιν προσπαθεί ακόμα να μπει στην μετέπειτα – Ντουράντ και Ίρβινγκ – εποχή. Ο Μικάλ Μπρίτζες που κάποτε ήταν η καρδιά της άμυνας των Φίνιξ Σανς και όποτε χρειαζόταν, βοηθούσε και επιθετικά, αποδεικνύει με τους Νετς ότι μπορεί να κάνει και τα δύο εξίσου καλά. Είναι ξεκάθαρα ο σταρ στην νέα εποχή του Μπρούκλιν και κρατάει την ομάδα στα πόδια της και σε τροχιά πλέι οφ.

Η καριέρα πριν το Μπρούκλιν

Ο Μπρίτζες έχασε στα σημεία πέρυσι το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στο NBA από τον Μάρκους Σμαρτ. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους, αν όχι ο πιο σημαντικός, που το Φίνιξ είχε την τρίτη καλύτερη άμυνα στη λίγκα. Ένας σκληροτράχηλος αμυντικός που δεν είχε την δυνατότητα να αποδείξει το επιθετικό του ταλέντο καθώς δεν του δόθηκε ο ρόλος του “πρώτου βιολιού”. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, πέρυσι είχε 18.7 πόντους ανά αγώνα.

Ένα όμως είναι το στατιστικό που θα αναφέρουμε και θα είναι αρκετό. Διότι είναι ικανό να καλύψει όλα τα υπόλοιπα. Ο Μπρίτζες είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν συνεχόμενων συμμετοχών στο ΝΒΑ. Από τη στιγμή που έγινε ντραφτ, το καλοκαίρι του 2018, και μέχρι τις 9 Φβερουαρίου του 2023, δεν είχε χάσει ούτε αγώνα. Ο φόργουορντ των Νετς έπαιξε 365 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς απουσία. Κι όμως αυτόν τον παίχτη οι  Σανς τον παραχώρησαν. Αν δε ήταν για τον Κέβιν Ντουράντ τότε δεν θα υπήρχε καμιά δικαιολογία.

https://twitter.com/BrooklynNetcast/status/1633304475258482688?s=20

Ανέλαβε τα ηνία μετά το φιάσκο του Σίμονς

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο Μπεν Σίμονς δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει πολλά στο Μπρούκλιν. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει έως τώρα. Αντιθέτως ο Μικάλ Μπρίτζες δείχνει να μπορεί να αναλάβει τα ηνία.  Από τις 11 Φεβρουαρίου που ντύθηκε για πρώτη φορά στα χρώματα των Νετς, ο Μπρίτζες έχει γίνει ο leader της ομάδας. Έχει μέσο όρο 25.8 πόντους με 53% σουτ εντός πεδιάς, 3,3 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Με την εμπιστοσύνη στον Μπρίτζες να διογκώνεται μέρα με τη μέρα, οι Νετς προχώρησαν από τα επεισόδια του Κάιρι και του Ντουράντ με λιγότερες τύψεις απ’ όσες περίμεναν. Σίγουρα, για το franchise θα ήταν πολύ καλύτερο αυτή η η ανακατάταξη να γίνει από το καλοκαίρι. Έτσι θα υπήρχαν ακόμα πιθανότητες να καταφέρουν να φέρουν τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Τώρα, και με την θέση που θα τερματίσουν, οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Ωστόσο, ο Μπρίτζες είναι ένα πρώτης τάξεως βραβείο παρηγοριάς.

Ο Μπρίτζες έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα, μετά τα κολεγιακά του χρόνια, να δείξει τι μπορεί να κάνει και στις δύο μεριές του γηπέδου. Η πιεστική του άμυνα κρατάει πολλούς αστέρες σε χαμηλά ποσοστά. Από την άλλη μεριά, η ευστοχία του στα τρίποντα και τα έξυπνα drive του με ή χωρίς τη μπάλα, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στις αντίπαλες άμυνες έως τώρα.

Νετς: Η επόμενη μέρα

Μακροπρόθεσμα, η ανάδειξη του Μπρίτζες σε αστέρα, επιτρέπει στο Μπρούκλιν να ξεκινήσει το rebuild του. Διότι αν και θα μπει στα φετινά πλέι οφ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να φτάσει πολλά μακριά με το τωρινό του σύνολο. Οι Νετς διαθέτουν μια πληθώρα επιλογών πρώτου γύρου που ανήκουν σε άλλες ομάδες και είναι μέρος μια μεγάλης αγοράς που μπορεί να προσεγγίσει αρκετούς, επερχόμενους, ελεύθερους αστέρες. Μέχρι κάποιος από αυτούς να καταφθάσει στο Μπρούκλιν, η ομάδα δεν θα έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο, έως τότε θα είναι ενδιαφέρουν να δούμε την εξέλιξη του Μικάλ Μπρίτζες.