Ο αποκλεισμός της Άρσεναλ από το Europa League έφερε «σαφήνεια» στη σεζόν της σύμφωνα με τον Μικέλ Αρτέτα.

Ο αποκλεισμός της Άρσεναλ από το Europa League έφερε «σαφήνεια» στη σεζόν της και η ομάδα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League, σύμφωνα με τον προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Λονδίνο και ηττήθηκε στα πέναλτι με 5-3 καθώς το πρώτο ματς στην Πορτογαλία είχε λήξει 2-2.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγγλική ομάδα, έχει αποκλεισθεί και από τις τρεις διοργανώσεις κυπέλλου στις οποίες συμμετείχε, αλλά έχει πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην Premier League (σ.σ. Μάντσεστερ Σίτι) και είναι σε θέση να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004.

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, απομένουν 11 αγώνες, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στην Κρίσταλ Πάλας την Κυριακή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Είναι ένα τεράστιο πλήγμα, αλλά φέρνει σαφήνεια στη σεζόν», είπε ο Αρτέτα στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ και συνέχισε:

«Είναι 11 παιχνίδια, 11 παιχνίδια για την Premier League και ένας μεγάλος τελικός κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να έχουμε ενέργεια και να μάθουμε από το αποψινό αποτέλεσμα.

Πρέπει να μάθουμε από αυτό, αλλά το καλύτερο αυτήν την στιγμή είναι η αντίδραση και να δείξουμε την ίδια αφοσίωση, περισσότερη ποιότητα και να παίξουμε καλύτερα απέναντι στην Πάλας για να νικήσουμε».

Ο Αρτέτα, καλείται να διαχειρισθεί και την απουσία των Τακεχίρο Τομιγιάσου και Γουίλιαμ Σαλίμπα, οι οποίοι τραυματίσθηκαν στον αγώνα με την Σπόρτινγκ.

«Ο τραυματισμός του Τομιγιάσου φαίνεται αρκετά σοβαρός, μετά την αντίδρασή του και όσα μου είπε», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Προφανώς, είναι πολύ νωρίς και δύσκολο να γνωρίζουμε ακόμα. Σε ότι αφορά στον Γουίλιαμ, δεν ξέρω. Είχε κάποια ενόχληση και δεν μπορούσε να συνεχίσει, οπότε έπρεπε να τον βγάλουμε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!