Η Νάπολι πανηγύρισε για δεύτερη φορά κόντρα στην Άιντραχτ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ασταμάτητη και στην Ευρώπη η Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Champions League αποκλείοντας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Νίκησε την κάτοχο του Europa League με 3-0 και με το 0-2 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, καπάρωσρ εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στην καλύτερη κατά τεκμήριο σεζόν της σύγχρονης ιστορία της η ιταλική ομάδα από τη Νάπολη προελαύνει. Και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει φέτος. Βήμα-βήμα πάντως προχωρά σταθερά και μεθοδικά τόσο σε Ιταλία, όσο και σε Ευρώπη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μεγάλο ματς έκανε ο Βίκτορ Όσιμεν πετυχαίνοντας τα 2/3 των γκολ των Ναπολιτάνων. Ο Νιγηριανός επιθετικός έφτασε τα τέσσερα γκολ στο φετινό Champions League, με τα τρία να είναι κόντρα στην Άιντραχτ. Είχε σκοράρει άλλο ένα με τον Άγιαξ στο 4-2.

Στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» ο 24χρονος σέντερ φορ έλαμψε. Αρχικά σκόραρε στο 45’+2′ με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πολιτάνο. Ο Ντι Λορένζο στο 53ο λεπτό ήταν αυτός που σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον Όσιμεν για να πετύχει το 2-0 από κοντά.

Η σεμνή τελετή έληξε στο 64′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιότρ Ζιελίνσκι. Εν γένει η Άιντραχτ δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του Μέρετ. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η Νάπολι η οποία με την εκτελεστική της δεινότητα τιμώρησε τους Γερμανούς και τους απέκλεισαν από τη συνέχεια.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (38΄ Ράφα Σίλβα, 45΄+2,57΄ Γκονσάλο Ράμος, 71΄πεν. Ζοάο Μάριο, 78΄ Νέρες – 87΄ Μέιγερ) ⇒ Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1
Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (43΄ Στέρλινκ, 53΄πεν. Χάβερτς) ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 2-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-0 ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Μίλαν με συνολικό σκορ 1-0
Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) 2-0 (61΄ Τσούπο-Μότινγκ, 89΄ Γκνάμπρι) ⇒ Α΄αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Μπάγερν με συνολικό σκορ 3-0
Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 7-0 (22΄πεν. 24΄, 45΄+2, 54΄,57΄ Χάαλαντ, 49΄ Γκουντογκάν, 90΄+2 Ντε Μπρόιν) ⇒ Α΄αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Σίτι με συνολικό σκορ 8-1
Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 0-0 ⇒ Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-0 (Μπενζεμά 78′) ⇒ Α΄αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 6-2
Νάπολι (Ιταλία)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 3-0 (Όσιμεν 45+2′, 53′, Ζιελίνσκι 64′) ⇒ Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Νάπολι με συνολικό σκορ 5-0

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!