Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις και τα ματς που απομένουν για την Ευρωλίγκα.

Με αφορμή τη σημερινή (16/3, 20:00) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να αντιμετωπίσει και τα έξι παιχνίδια που απομένουν ως τελικούς.

Δήλωσε επίσης πως η πρώτη θέση, που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι σημαντική, αλλά τόνισε πως ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπαρτζώκας είπε:

Για την 1η θέση που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός: «Η πρώτη θέση είναι σημαντική. Είμαστε έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, όμως, τίποτα δεν έχει καθοριστεί. Νομίζω πως το μόνο που είναι σχεδόν σίγουρο, είναι ότι έχουμε περάσει στους οκτώ και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στα playoffs. Έχουμε, λοιπόν, έξι παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ως τελικούς και το εννοώ αυτό. Αρχής γενομένης από το ματς με την Ζάλγκιρις».

Για τον αγώνα με τους Λιθουανούς: «Είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι και δύσκολο. Η Ζαλγκίρις το αντιμετωπίζει και εκείνο ως τελικό, καθώς παλεύει για την πρόκρισή της στο top 8. Ξέρουμε πως θα είναι μια ατμόσφαιρα δύσκολη για την ομάδα μας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε».

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο»

Για τα κλειδιά της αναμέτρησης: «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν η αντίπαλός μας θα έχει απουσίες ή όχι. Εμείς, πάντως, θα στερηθούμε των υπηρεσιών του Σλούκα. Όπως πάντα, όμως, έτσι και κόντρα στην Ζαλγκίρις θα βασιστούμε στο ομαδικό μας παιχνίδι.

Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ στην μπάλα, παίζει με μεγάλη δύναμη και ενέργεια, επιθετικά και αμυντικά. Όταν λείπει ο βασικός της δημιουργός συνήθως μεταφέρει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, ποστάροντας 3άρια, 4άρια και 5άρια. Γενικά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ελέγξουμε και να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν. Πρέπει να παίξουμε με το δικό μας τρόπο».

Για τις πτήσεις τσάρτερ και την στήριξη των φίλων του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς: «Όλη τη χρονιά στις πτήσεις τσάρτερ που είχαμε μαζί μας φιλάθλους μας. Θεωρώ πως είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για εκείνους , αλλά και για εμάς. Η υποστήριξη που έχουμε είναι μοναδική. Το Κάουνας δεν είναι ένας εύκολος προορισμός και το γεγονός ότι θα έχουμε κόσμο και εκεί είναι πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα και εκ μέρους όλης της ομάδας για την υποστήριξή τους».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!