Η χρονιά φεύγει και οι ρούκις του NBA έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους.

Η χρονιά φεύγει και οι ρούκις έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους. Εκτός του Τσετ Χόλμγκρεν, του δεύτερου κορυφαίου πρόσπεκτ φέτος, που χάνει τη σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο summer league, όλοι οι υπόλοιποι που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του ντραφτ δείχνουν έτοιμοι να ξεχωρίσουν. Κάποιοι το κάνουν ήδη βέβαια. Πρώτος και καλύτερος ο Πάολο Μπαντσέρο, που οδηγεί τους Μάτζικ… πουθενά, αλλά δείχνει πως μπορεί να να εξελιχθεί σε αυριανό σούπερ σταρ. Αν οι Μάτζικ χτίσουν γύρω του, ή καταλήξει κάπου καλύτερα από το Ορλάντο. Πάμε να δούμε μαζί τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο φόργουορντ των Μάτζικ και οι υπόλοιποι εκκολαπτόμενοι σταρ.

Πάολο Μπαντσέρο, Ολράντο Μάτζικ

Οι Μάτζικ είναι τρίτοι από το τέλος στην Ανατολή. Όχι δεν έχουν αποκλειστεί ακόμα, αλλά και στα πλέι ιν να μπουν, όλοι ξέρουμε πόσο καλά θα πάει αυτό. Ας μην γελιόμαστε, το τάνκινγκ δεν τελειώσε με τον Μπαντσέρο για την ομάδα του Ορλάντο που σίγουρα στοχεύει και του χρόνου σε κάποιο πρόσπεκτ. Ο Μπαντσέρο ωστόσο δείχνει να είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας. Στην ουσία το κάνει ήδη. Από τον Σακ 30 χρόνια πριν είχαν να δουν στο Ορλάντο έναν ρούκι να σκοράρει 20+ πόντους σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια. Το σερί του Μπαντσέρο σταμάτησε στην Ατλάντα λίγες μέρες πριν αλλά σίγουρα μπορεί να το επαναλάβει. Στη σεζόν έχει 21.8 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 4 ασίστ μ.ο. Καθόλου άσχημα. Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε στο μέλλον αφού μόλις ένα μήνα πριν έκλεισε τα 20 του χρόνια.

Τζαμπάρι Σμιθ Τζούνιορ, Χιούστον Ρόκετς

Το νούμερο τρία του ντραφτ δεν μπήκε τόσο καλά στη σεζόν, όσο θα τον ήθελε το front office των Ρόκετς. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα είχε μόλις 1/15 τρίποντα και 13/39 συνολικά σουτ. Οι Ρόκετς είναι τελευταίοι. Βέβαια δεν περιμείνει κανείς και κάτι άλλο. Αλλά σίγουρα περιμέναμε καλύτερα πράγματα από τον Σμιθ ο οποίος ήρθε στο Χιούστον ως σουτέρ και μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί αντάξιος της φήμης του. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι πως όταν ο Σμιθ σουτάρει καλά πίσω από τα 7.25, οι Ρόκετς νικάνε. Όταν όμως δεν βρίσκεται σε καλές βραδιές -κάτω από 37%- οι Ρόκετς έχουν ρεκόρ 2-15. Στη σεζόν έχει 11.9 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ μ.ο. Δεν τον καταδικάζουμε ακόμα. Αναμένουμε την εξέλιξη του. Διότι το ταλέντο υπάρχει σίγουρα.

https://twitter.com/BradeauxNBA/status/1602836015890288640?s=20&t=I3-2_b2ey7SSd2D7BdAqRA

Κίγκαν Μάρεϊ, Σακραμέντο Κινγκς

Σκαμπανεβάσματα για τους Κινγκς, που έκαναν το μπαμ ένα δίμηνο πριν αλλά τώρα έχουν ηρεμήσει. Έκτοι στη Δύση ωστόσο, με ρεκόρ 17-13. Τέτοιο ρεκόρ είχαν να δουν στο Σακραμέντο από το 2005. Οι Κινγκς έχουν την ευκαιρία να μπουν στα πλέι οφ μετά από 16 χρόνια και δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Καλός και στις δύο μεριές του γηπέδου, ο Μάρεϊ μπορεί να μην έχει δείξει σημάδια σούπερσταρ αλλά είναι ένας παίκτης ικανός να βοηθήσει μια 0μάδα να αλλάξει επίπεδο. Σταθερά με διψήφιο αριθμό πόντων και καλή παρουσία στην άμυνα, ο Μάρεϊ έχει 12.4 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ  σε 29.1 λεπτά συμμετοχής.

Τζέιντεν Άιβι, Ντιτρόιτ Πίστονς  

Οι Πίστονς είναι η χειρότερη ομάδα της λίγκας αυτή τη στιγμή. Ο τραυματισμός του Κάνιγκαμ, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν, δεν θα βοηθήσει σίγουρα την ομάδα. Θα βοηθήσει όμως τον Άιβι να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Τριαντάρα την περασμένη Τρίτη απέναντι στη Γιούτα με 10/14 σουτ και ρεκόρ καριέρας για το νούμερο 5 του ντραφτ. Τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει τους Πίστους, που παίζουν πολύ κακό μπάσκετ με μόλις 8 νίκες στη σεζόν. Ωστόσο, ο Άιβι μπορεί να ανεβάσει τη δημοτικότητα και τους αριθμούς του με εμφανίσεις όπως αυτή στη Γιούτα. Στη σεζόν έχει 15.5 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

https://twitter.com/SportsCenter/status/1604622576600289280?s=20&t=I3-2_b2ey7SSd2D7BdAqRA

Μπένεντικτ Μάθουριν, Ιντιάνα Πέισερς

Θεωρητικά την μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού ντραφτ την έχουμε δει στο πρόσωπο του Μπένεντικτ Μάθουριν. Το νούμερο 6 του ντραφτ έχει την πιο μεστή σεζόν από τους ρούκις έως τώρα, εκτός του Μπαντσέρο φυσικά. Με 17.9 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ, ο Μάθουριν έχει μόλις τρία παιχνίδια με μη διψήφιο αριθμό πόντων από τα 32 πρώτα του στο NBA. Οι Πέισερς έχουν 16 νίκες και 16 ήττες και θεωρητικά κυνηγάνε πλέι οφ, χωρίς ωστόσο να έχουν πάιξει τρομερό μπάσκετ. Οι αντίπαλοι προπονητές έχουν αρχίσει να προσαρμόζουν άμυνες πάνω του, γεγονός που φαίνεται και από τη μείωση των στατιστικών του την περασμένη βδομάδα. Σχεδόν 50% σε σουτ εντός πεδιάς στην καριέρα του ως τώρα, είναι ο μόνος που απειλεί τον Μπαντσέρο για τον τίτλο του Ρούκι της χρονιάς.