Ο Μαρσέλο στις δηλώσεις του μετά την υποδοχή του στη Φλουμινένσε τόνισε ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του όσα έζησε στην υποδοχή.

Αποθέωση για τον Μαρσέλο που επέστρεψε…σπίτι του μετά από 16χρόνια. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ παρουσιάστηκε μπροστά σε 35.000 φιλάθλους στο «Maracana» και δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή που είχε:

«Η καρδιά μίλησε πιο δυνατά», είπε ο Μαρσέλο ο οποίο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό στις 24 Φεβρουαρίου, και επέστρεψε στη χώρα του 16 χρόνια αφότου ξεκίνησε τη διαδρομή του στην Ευρώπη, με πέντε τίτλους Champions League, που κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αποφάσισα γρήγορα να επιστρέψω στη Φλουμινένσε. Η διαπραγμάτευση ήταν γρήγορη. Ξέραμε ήδη τι θέλαμε. Όταν μπήκα στο γήπεδο με την οικογένειά μου, μια ταινία έπαιζε στο μυαλό μου. Είπα ότι ήθελα να παίξω όσο περισσότερο μπορούσα στην Ευρώπη, αλλά όταν έφυγα από τη Ρεάλ Μαδρίτης άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα για το πώς θα ήταν η επιστροφή μου στη Φλουμινένσε», τόνισε ο Μαρσέλο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας «Globo» ο Μαρσέλο είχε προτάσεις από συλλόγους στην Ευρώπη, τη Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Επέλεξε όμως τη Φλουμινένσε και βρήκε την ευκαιρία να εξηγήσει την απόφασή του. Επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις ήταν οικονομικά ανώτερες, αλλά επέλεξε τη Φλουμινένσε γιατί ήθελε να «γυρίσει σπίτι»:

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσω την αγάπη που έχω για τη Φλουμινένσε. Σήμερα, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να πληρωθούν χρήματα για αυτήν την υποδοχή των φιλάθλων. Το να παίζω για έναν άλλο σύλλογο ή να κερδίσω έναν τίτλο για έναν άλλο σύλλογο δεν πληρώνει για αυτό που έχω ζήσει εδώ σήμερα. Θέλω να ανταποδώσω στο γήπεδο. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά η Φλουμινένσε είναι το σπίτι μου και επιστρέφω στο σπίτι μου», τόνισε

Ο Μαρσέλο απέφυγε να μιλήσει και για το ποια θέση θα παίξει σε αυτή την επιστροφή στη Φλουμινένσε:

«Είμαι προνομιούχος. Επιστρέφω σπίτι και είμαι πολύ ευπρόσδεκτος εδώ. Παίζω οπουδήποτε, αριστερό μπακ, χαφ, τερματοφύλακας… Είμαι εδώ για να βοηθήσω τη Φλουμινένσε. Έχω ήδη κάνει μερικές συζητήσεις με τον Φερνάντο Ντιμίζ και σε ό,τι θέλει ο προπονητής να βοηθήσω είναι το πιο σημαντικό. Δεν με ανησυχεί η θέση», είπε και συνέχισε:

«Ο Έντζο με ρωτάει για το Libertadores. Προφανώς ο γιος μου θέλει να κερδίσω όλους τους πιθανούς τίτλους. Ανυπομονώ για αυτό. Θέλω να αρχίσω να προπονούμαι και να σκεφτώ να παίξω. Θέλω να παίξω Libertadores και πιθανώς να παλέψω για να φτάσω σε έναν τελικό. Ξέρω την πίεση που υπάρχει για να παίξω στη Βραζιλία. Έπαιξα εδώ όταν ήμουν 18 ετών. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Νομίζω ότι αυτή η πρόκληση είναι πολύ ωραία, Ξέρω ότι πρέπει να έχει αποτελέσματα και θα βάλω τα δυνατά μου για να έχω αποτελέσματα».

Στη συνέχεια μίλησε για:

Το ντεμπούτο με τη Φλουμινένσε: «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχω ήδη όλα τα πράγματα να κάνω, ιατρικές εξετάσεις, προπόνηση. Πρέπει να το δούμε τώρα με τους γυμναστές για να βρούμε την καλύτερη στιγμή».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για τους συμπαίκτες του: «Στόχος μου ήταν πάντα να φτάσω όσο ψηλότερα μπορούσα στην καριέρα μου. Κάνω τα πάντα για να αφήσω την κληρονομιά μου. Ποτέ δεν εγκατέλειψα τα όνειρά μου. Μπορώ να γίνω παράδειγμα γι’ αυτούς στο μέλλον.»

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Σήμερα δεν είναι η μέρα για να μιλήσουμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σήμερα είναι η μέρα να μιλήσουμε για τη Φλουμινένσε.»

Ο Μαρσέλο υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φλουμινένσε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, με οψιόν ανανέωσης μέχρι το τέλος του 2025.

Ο 34χρονος αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του, παίζοντας από το 2005 (σε ηλικία 17 ετών) έως το 2007 στην πρώτη ομάδα, και σε 40 ματς σημείωσε έξι γκολ και είχε τρεις ασίστ, πριν παραχωρηθεί (τον Ιανουάριο του 2007) στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να διαδεχθεί τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!