Μία ελκυστική «συγκέντρωση-επανένωση» παρουσιάζει η φάση των «16» του Europa League, η οποία ξεκινά σήμερα.

Μία ελκυστική «συγκέντρωση-επανένωση» παρουσιάζει η φάση των «16» του Europa League, όταν σήμερα οι ομάδες βρεθούν στη σέντρα για τα πρώτα παιχνίδια στο δρόμο της πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Φέγενορντ, Ρόμα, Σεβίλλη, σύλλογοι που η κλήρωση δεν τους έφερε αντιμέτωπους, θα επιχειρήσουν μαζί με τους-επίσης εξαιρετικούς άλλους 10 συλλόγους- το πρώτο από τα δύο βήματα που θα χρειαστούν για να βρεθούν στους «οκτώ» της διοργάνωσης, η οποία θα ολοκληρώσει τη διαδρομή της -με τον τελικό- στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Περισσότερο από κάθε άλλη ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σπόρτινγκ Πορτογαλίας (του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου) με την Άρσεναλ στη Λισαβόνα. Αυτή ανάμεσα σε Σαχτάρ και Φέγενορντ είναι η μοναδική σύγκρουση δύο πρώην νικητών.

Η πρωτοπόρος της Premier League σίγουρα θα πρέπει να είναι προσεκτική επειδή η αντίπαλος της απολαμβάνει ένα ενδιαφέρον ρεκόρ απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Ποτέ δεν είχε χάσει σε νοκ άουτ αγώνες από Άγγλους πριν από τους «16» του Champions League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι το 2022.

Η Σπόρτινγκ πάντως δεν έχει ακόμη σκοράρει σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια εναντίον της Άρσεναλ (2 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ Σπόρτινγκ και Άρσεναλ χρονολογείται από τη φάση των ομίλων 2018-2019 και η διπλή μονομαχία ήταν θεαματική (1-0 και 0-0).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα και η Γιουβέντους, τα άλλα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η τύχη τους «αντιμετώπισε» με σεβασμό.

Μετά την πρόκρισή τους επί της Μπαρτσελόνα, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν την Μπέτις, ενώ οι Ρωμαίοι, που κέρδισαν το Conference League το 2022, υποδέχονται τη Ρεάλ Σοσιεδάδ πριν από τον επαναληπτικό αγώνα στην Ισπανία στις 16 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπέτις αναμετρήθηκαν αυτόν τον χειμώνα σε φιλικό, και η ισπανική ομάδα ήταν εκείνη που κέρδισε (1-0).

Η Γιουβέντους, τρεις φορές νικήτρια της διοργάνωσης -αλλά όχι από το 1993-, υποδέχεται τη Φρίμπουργκ. Αν και οι Γερμανοί είναι…πρωτάρηδες σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη στιγμή απέχουν μόλις δύο βαθμούς από το βάθρο του πρωταθλήματος.

Η Γερμανο-βελγική μονομαχία μεταξύ της Ουνιόν Βερολίνου και της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ… επαναλαμβάνεται αφού και οι δύο ήταν στον 4ο όμιλο. Οι Βέλγοι κέρδισαν με 1-0 στη Γερμναία στο ματς των ομίλων, αλλά οι Γερμανοί έκαναν το ίδιο στο Βέλγιο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ουνιόν Βερολίνου έχει κάνει 120 φάουλ από την έναρξη της φάσης των ομίλων, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της διοργάνωσης.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, που εξακολουθεί να «παλεύει» με περίπλοκες συνθήκες προπόνησης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, «υποδέχεται» τους Ολλανδούς από τη Φέγενορντ στη Βαρσοβία, στη μοναδική σύγκρουση δύο πρώην νικητών, όταν ήταν Κύπελλο UEFA. Η Φέγενορντ 1973/74 και 2001/02 και η Σαχτάρ 2008/09.

Τo πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στη φάση των «16» του Europa League

Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)-Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) 19:45

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Άρσεναλ (Αγγλία) 19:45

Ρόμα (Ιταλία)-Σοσιεδάδ (Ισπανία) 19:45

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 19:45

Σεβίλη (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 22:00

Γιουβέντους (Ιταλία)-Φράιμπουργκ (Γερμανία) 22:00

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Μπέτις (Ισπανία) 22:00

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 22:00

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!