Ο Σεσκ Φάμπρεγας μίλησε σε podcast για την απόφασή του να φύγει από την Άρσεναλ και να πάει στην Μπαρτσελόνα το 2011.

Ο Σεσκ Φάμπρεγας μίλησε στο Kammy and Ben’s Proper Football Podcast για την αποχώρησή του από την Άρσεναλ το 2011 και την απόφασή του να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεσκ Φάμπρεγας:

«Στην καρδιά μου, ήταν η πιο εύκολη απόφαση κατά κάποιο τρόπο να πάω στην Μπαρτσελόνα, λόγω αυτού που είχα στο παρελθόν μου, γιατί ήταν όνειρό μου να παίξω στην πρώτη ομάδα από τότε που ήμουν παιδί.

Αλλά ήταν πραγματικά δύσκολο, γιατί η Άρσεναλ μού έδωσε τόσα, τόσα, τόσα πολλά κι ένιωσα τόσο αγαπητός από όλο τον σύλλογο, από τους οπαδούς.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να πρέπει να πάω στον Αρσέν, στον τύπο που μου έδωσε τα πάντα, για να πω πραγματικά «σε παρακαλώ, θέλω να επιστρέψω σπίτι. Αν δεν ήταν η Μπαρτσελόνα, σίγουρα, θα είχα μείνει στην Άρσεναλ. Ότι κι αν γινόταν.

Ήμουν απογοητευμένος τόσα χρόνια που δεν κέρδισα στην Άρσεναλ κι ότι «χανόμουν», γιατί έδινα τόσα πολλά και έπαιζα 60 παιχνίδια τη σεζόν και δεν ξεκουραζόμουν ποτέ.

Συναισθηματικά, με επηρέασε πολύ. Και μετά να έβλεπα όλους να κερδίζουν στην Μπαρτσελόνα και να παίζουν τόσο όμορφα και τον Πεπ να μου τηλεφωνεί και να μου στέλνει μηνύματα: Θέλω να το κάνω αυτό, θέλω να παίξω 3-4-3, να παίξουμε όλοι μαζί και μπλα, μπλα, μπλα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Γκουαρδιόλα ήταν μεγάλη επιρροή για μένα, γιατί ήταν το είδωλό μου όταν ήμουν πολύ μικρός. Φοράω το νούμερο 4 εξαιτίας του. Έπαιζα στη θέση του όταν ήμουν στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Κι όταν το είδωλό σου, ο ήρωάς σου, σε καλεί και μετά ήταν ότι βλέπεις τι όμορφο ποδόσφαιρο παίζουν, κι υπάρχουν τόσοι πολλοί φίλοι σου που παίζουν εκεί.

Όταν υπέγραψα στην Μπαρτσελόνα είπα ότι όταν φύγω η Άρσεναλ θα είναι η πρώτη επιλογή. Είχαν μια εβδομάδα να απαντήσουν.

Προφανώς λοιπόν προσεγγίσαμε την Άρσεναλ, είπαμε “άκου φεύγω από την Μπαρτσελόνα και έχεις μια εβδομάδα να αποφασίσεις αν θέλεις να με πάρεις πίσω ή όχι”.

Για μια εβδομάδα δεν μπορούσα να μιλήσω με καμία άλλη ομάδα. Μετά από μια εβδομάδα τηλεφωνήσαμε στον Αρσέν και είπε ότι το είχε σκεφτεί και ότι είχαν ήδη πολλούς παίκτες στη θέση μου όπως ο Μεσούτ Οζίλ… Καζόρλα, Τζακ Γουίλσερ , Άαρον Ράμσεϊ και είπε πως για να με χωρέσει θα έπρεπε να διώξει κάποιον και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει, ξέρετε…

Νομίζω επίσης ότι ήταν λίγο πληγωμένος από το πώς έφυγα και τα πάντα. Δεν κρατάω κακία γιατί είναι δικαίωμά τους, δική τους απόφαση και μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν.

Είχα μερικές επιλογές και μία από αυτές ήταν η Τσέλσι. Μίλησα με τον Μουρίνιο, τον γνώρισα. Μου είπε πράγματα που ήταν πολύ ωραίο να ακούς. Ήθελε να είμαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!