Τις Ισπανία, Μαυροβούνιο και Λετονία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδος στον όμιλο της για το Ευρωμπάσκετ γυναικών.

Η κληρωτίδα δεν ήταν ευνοϊκή και η Ελλάδα δεν θα έχει εύκολο έργο στο φετινό Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρότι βρέθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας για την σημερινή (8/3) κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης, έπεσε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία, τη Λετονία και το Μαυροβούνιο. Οι αγώνες της Ελλάδας θα λάβουν χώρα στο Ισραήλ και συγκεκριμένα την πόλη του Τελ Αβίβ.

Βεβαίως, αναλογιζόμενοι και την πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά, υπάρχουν ακόμα και έτσι τα περιθώρια μιας καλής πορείας στην διοργάνωση. Η Εθνική μας θα προσπαθήσει να κατακτήσει την καλύτερη δυνατή θέση. Με την ελπίδα παράλληλα να κυνηγήσει ένα από τα έξι εισητήρια για τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά της επόμενης χρονιάς (2024). Εκεί οπου θα μπορεί να διεκδικήσει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Θυμίζεται οτι βάσει του φορμάτ του Eurobasket Women, οι νικητές των τεσσάρων ομίλων προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη και την τρίτη θέση του ομίλου τους ξεχωριστά, θα διασταυρωθούν χιαστί στα νοκ-αουτ με την αντίστοιχη δεύτερη ή τρίτη ομάδα του ομίλου που διασταυρώνονται. Οι νικητές των μπαράζ νοκ-αουτ αγώνων θα προκριθούν επίσης στους προημιτελικούς.

Αναλυτικά τα γκρουπ:

Α’ Όμιλος: Μαυροβούνιο, Λετονία, Ισπανία, ΕΛΛΑΔΑ
Β’ Όμιλος: Βέλγιο, Τσεχία, Ιταλία, Ισραήλ
Γ’ Όμιλος: Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Μ. Βρετανία
Δ’ Όμιλος: Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ουγγαρία

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής της κλήρωσης έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του νέου τροπαίου:

Η διοργάνωση θα γίνει στις 15-25 Ιουνίου 2023 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.