Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια των μασκότ που θα υπάρχουν στο Παρίσι το 2024 - Ο συμβολισμός τους.

Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς μασκότ δεν γίνονται. Το «Παρίσι 2024» έχει πλέον τη δική του μασκότ. Οι κόκκινοι «Φρύγες» έκαναν την
επίσημη πρώτη τους σήμερα Δευτέρα (14/11).

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, επεσήμανε ότι «πάντα πρέπει να… σπας τους κώδικες», εξηγώντας γιατί το «Παρίσι 2024» επέλεξε η μασκότ να μην ανήκει στην κατηγορία «ζώα», όπως έχει συμβεί στο 65% των διοργανώσεων στη σύγχρονη εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ιδέα ανήκει στην «W & Cie». «Το να δημιουργήσεις μια μασκότ, απλά για να την φτιάξεις, δεν προσθέτει κάτι σημαντικό», εξηγεί η Ζουλί Ματικίνε, διευθύντρια της εταιρείας για το «Παρίσι 2024», προσθέτοντας ότι η επιτροπή ήταν διατεθειμένη να μη φτιάξει καμία μασκότ:

«Αντί να ψάχνουμε για ένα ζώο τοτέμ, θέλαμε αυτές οι μασκότ να ενσαρκώσουν το γαλλικό πνεύμα, να φέρουν ένα ιδανικό και, μέσω αυτού, να μεταδώσουν τις αξίες της χώρας μας και ένα μέρος της ιστορίας μας».

Όπως είπε, το συγκεκριμένο σύμβολο παρουσιάστηκε σε πολλούς νέους -ηλικίας 6 έως 14 ετών- οι οποίοι το αναγνώρισαν ως ένα από τα σύμβολα της Δημοκρατίας.

Η ελάχιστη τιμή πώλησης της μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 είναι 15 ευρώ και του μπρελόκ στα 10 ευρώ.

Το «Παρίσι 2024», επινόησε γύρω από τη μασκότ, μια σειρά χαρακτήρων που ανήκουν στην ίδια γενιά σκούφων και των οποίων η αποστολή είναι να ενθαρρύνουν τους Γάλλους να αθληθούν. Στην Ολυμπιακή του εκδοχή, ο λούτρινος σκούφος είναι κοντόχοντρος και μικρότερος από τον… Παραολυμπιακό δίδυμο του, που φέρει μια λεπίδα στο δεξί του πόδι και αποδεικνύεται πιο ψηλός και λεπτός.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες της εταιρείας αυτής προχώρησαν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας διαφορετικούς χαρακτήρες για τις
δύο μασκότ.

Ετσι, ο Ολυμπιακός σκούφος είναι «εγκεφαλικός», «μεγάλος σαγηνευτής» και «σεμνός» με τους «πονηρούς τρόπους» του, ενώ ο Παραολυμπιακός παρουσιάζεται ως «πραγματικό κορίτσι των πάρτι», «αυθόρμητο» και «λίγο θερμοκέφαλο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!