Mαξ Φερστάπεν και Red Bull μπήκαν με το δεξί στο 2023, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κερδίζει στην πρεμιέρα του Μπαχρείν και τον Σέρχιο Πέρεζ, να ολοκληρώνει το 1-2. Στο βάθρο ο μαγικός Αλόνσο! Καταστροφικός αγώνας για Ferrari!

Θρίαμβος για Μαξ Φερστάπεν και Red Bull Racing στην πρεμιέρα του 2023 για την Formula 1! Ο “Ιπτάμενος Ολλανδός” μπήκε με φόρα από την περσινή σεζόν κερδίζοντας εύκολα τον αγώνα του Grand Prix του Μπαχρέιν. Πρόκειται για την 36η νίκη στην καριέρα του Ολλανδού εν ενεργεία παγκόσμιου πρωταθλητή. Στην δεύτερη θέση, ο Σέρχιο Πέρεζ που με την έτερη Red Bull έκανε το 1-2 για τους “ταύρους” οι οποίοι δείχνουν εξαιρετικά δυνατοί και φέτος. Τρομερός επίσης και ο αγέραστος Φερνάντο Αλόνσο! Ο Ισπανός με μία τρομερή εμφάνιση κατέλαβε την τρίτη θέση χαρίζοντας στην αναγεννημένη Aston Martin μια θέση στο βάθρο!

Η Ferrari απογοήτευσε στο πρώτο Grand Prix της σεζόν, με τον Λεκλέρ να εγκαταλείπει λόγω μηχανικού προβλήματος και τον να περιορίζεται τέταρτος. Επίσης δεν εντυπωσίασε η Mercedes παρότι με διπλή παρουσία στους βαθμούς και ακόμη περισσότερο απογήτευσε η Mclaren. Mε τον Όσκαρ Πιάστρι να εγκαταλείπει στον πρώτο του αγώνα και τον Λάντο Νόρις να τερματίζει τελευταίος! Στα θετικά η  εμφάνιση του Πιερ Γκασλί, ο οποίος βρέθηκε από την τελευταία στην ένατη θέση και η καλή παρουσία της Williams. Με την άλλοτε κραταιά βρετανική ομάδα να κερδίζει (και) βαθμούς χάρη στην 10η θέση του Αλεξάντερ Άλμπον.

Σύνοψη του αγώνα

Η πρώτη εκκίνηση του 2023 ήταν εξαιρετική για τον Μαξ Φερστάπεν. Mε τον Ολλανδό βγαίνει καθαρά από τις πρώτες στροφές της πίστας. Παίρνοντας από νωρίς την πρωτοπορία του αγώνα με αποτέλεσμα να… εξαφανιστεί στον ορίζοντα από νωρίς και να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω του! Ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, έχασε τη δεύτερη θέση από τον Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, με τους Κάρλος Σάινθ (Ferrari) και Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) να ακολουθούν.

Red Bull και Ferrari ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές στα πρώτα pits stop, με τους «ταύρους» να διατηρούν τη μαλακή γόμα. Η ομάδα του Μαρανέλο επέλεξε αντίθετα την σκληρή και στα δύο της μονοθέσια. Κάπως έτσι, ο Πέρεζ πέρασε τον Λεκλέρ στον 26ο γύρο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτες οι μάχες των δύο Mercedes (Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ) και των δύο Aston Martin (Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο).

To highlight του αγώνα ήταν η απίθανη μάχη των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών στον 38ο γύρο για την πέμπτη θέση. Με τον Ισπανό οδηγό της Aston Martin να προσπερνάει με επικό τρόπο τον Λιούις Χάμιλτον στην είσοδο της στροφής 10!

Στον 41ο γύρο, ήρθε η… καταστροφή για τη Ferrari. Η οποία μέχρι τότε κρατούσε άνετα το 3-4. Ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος, εξέλιξη που έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Σάινθ λίγο αργότερα δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του απέναντι στον τρομερό σήμερα Αλόνσο, πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Πέραν όλων των παραπάνω τίποτα δεν άλλαξε μπροστά μέχρι το φινάλε και ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση του αγώνα. Με τον Ολλανδό να δείχνει από νωρίς της ορέξεις του για την υπεράσπιση του στέματος του και τη φετινή σεζόν!

Πέραν της τριάδας του βάθρου (Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Φερνάντο Αλόνσο) την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Λανς Στρολ (Aston Martin), Tζόρτζ Ράσελ (Mercedes), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo), Πιερ Γκασλί (Alpine-Renault) και Αλεξάντερ Άλπον (Williams).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

To επόμενο ραντεβού για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, είναι προγραμματισμένο για τις 17-19 Μαρτίου στην πίστα της Τζέντα. Εκεί όπου και θα διεξαχθεί το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Το δεύτερο της φετινής σεζόν.