Ο Ντέμιαν Λίλαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 71 πόντους - τους περισσότερους στο ΝΒΑ φέτος - και 13 τρίποντα.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 71 πόντους – τους περισσότερους στο ΝΒΑ φέτος – και 13 τρίποντα. Έτσι, ισοφάρισε τον Ντόνοβαν Μίτσελ που το έκανε νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Μετά την τελευταία εξωπραγματική παράσταση του απέναντι στους Ρόκετς όμως, εμάς μας έπιασε για ακόμα μια φορά ένα σφίξιμο. Διότι ξέρουμε πως θα είναι ένας από τους λίγους παίκτες αυτού του βεληνεκούς που θα τελειώσουν την καριέρα τους χωρίς τίτλο. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι ριζικά.

Το έπος της 27ης Φεβρουαρίου

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο οποίος είχε κριθεί αρκετά λεπτά πριν, όλο το γήπεδο ήταν όρθιο. Οι κάμερες στα κινητά ήταν ανοιχτές και το μόνο που άκουγες ήταν μια συνεχομένη κραυγή: MVP, MVP, MVP! Ο Λίλαρντ αποχώρησε από το παιχνίδι 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ισοφαρίζοντας τον Μίτσελ, τον  Μπέιλορ (1960) και τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον (1994) για τους όγδοους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Λίλαρντ είχε 41 πόντους και οκτώ τρίποντα στο ημίχρονο. Ρεκόρ καριέρας σε ένα ημίχρονο για τον ίδιο και οι περισσότεροι πόντοι σε ένα ημίχρονο για οποιονδήποτε παίκτη φέτος στη λίγκα. Ξεφούσκωσε αρκετά στην τρίτη περίοδο αλλά και πάλι μετά τη λήξη της είχε ήδη φτάσει τους 50. Στην τελευταία περίοδο “περιορίστηκε” στους 21 πόντους. Τελείωσε τον αγώνα με 22/38 σουτ (13/22 τρίποντα), 14/14 βολές, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Εβδομήντα ένα πόντοι με 57.9 % ευστοχία, πραγματικά αδιανόητο.

https://twitter.com/NBA/status/1630064395895164929?s=20

Ο “τυχαίος” έλεγχος 

Για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από αγώνα, ο Ντέμιαν Λίλαρντ κλήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ μετά την χθεσινή του ραψωδία. Όπως ήταν αναμενόμενο είχε πολλά να πει για αυτό στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα. Όντας φοβισμένος από την διαδικασία όλη του τη ζωή και εξηγώντας πως παρά τα τατουάζ του, οι βελόνες που σου πάιρνουν αίμα έχουν άλλη βαρύτητα δήλωσε: “Ξέρω πως έχω πολλά τατουάζ αλλά όταν σου παίρνουν αίμα είναι διαφορετικό. Με προσγείωσε από τα ψηλά στα χαμηλά”. Πρακτικά η ομοσπονδία δεν τον άφησε να χαρεί για πάρα πολύ μια εμφάνιση ζωής. Μια εμφάνιση που άλλοι παίκτες μόνο στα όνειρα τους μπορούν να δουν. Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του.

Τι μήνας, τι χρονιά!

Δεν πέρασαν και πολλές μέρες από το All-Star Weekend, όπου ο Ντέμιαν Λίλαρντ αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό των τριπόντων για πρώτη φορά στην καριέρα του. Χθες έκλεισε τον Φλεβάρη με 71 πόντους. Που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και της καριέρας του; Μέχρι τώρα φέτος είχε πετύχει 44 πόντους απέναντι στους Νάγκετς, 50 απέναντι στο Κλίβελαντ και 60 απέναντι στη Γιούτα. Όπως καταλαβαίνετε, το μ.ο πόντων του φέτος έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα. Στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχει μ.ο 32.3 πόντους ανά αγώνα σε 47 παιχνίδια. Είναι τρίτος κάτω από τους Τζοέλ Εμπίιντ και Λούκα Ντόνσιτς.

Παρόλα αυτά οι Μπλέιζερς είναι ακόμα εκτός post season. Μια νίκη μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο play in τουρνουά και σε απόσταση αναπνοής από τους Λέικερς και τους Θάντερ που επίσης διεκδικούν μια θέση. Ο Λίλαρντ ήταν, είναι και θα είναι παγιδευμένος στο Πόρτλαντ. Οι καλές πορείες στα πλέι οφ πάντα έπεφταν πάνω στη δυναστεία του Γκόλντεν Στέιτ. Πλέον γύρω του δεν υπάρχει τίποτα. Το συμβόλαιο του είναι πλουσιοπάροχο, από τα πιο “φουσκωμένα” της λίγκας, αλλά τον κρατάει στο Πόρτλαντ μέχρι τα 35 του. Αν μετά από αυτό δεν καταλήξει σε κάποια ομάδα contender, θα μείνει χωρίς δαχτυλίδι. Όπως πολλοί τεράστιοι σκόρερ που τελικά δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο πολυπόθητο τρόπαιο του νικητή του NBA. Εμείς θα τον παρακολουθούμε μέχρι το τέλος της καριέρας του και πάντα θα δείχνουμε τα ρολόγια μας όταν έχει την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα.