Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έδωσε μια μοναδική... παράσταση με 71 πόντους, οδήγησε το Πόρτλαντ στη νίκη επί του Χιούστον και έγραψε ιστορία.

Στη «σκιά» της επικράτησης των Μπακς επί του Φοίνιξ στο Μιλγουόκι, η οποία ήταν η 14η διαδοχική για τα «ελάφια», ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έδωσε μια μοναδική… παράσταση, οδήγησε το Πόρτλαντ στην εντός έδρας νίκη με 131-114 επί του Χιούστον και έγραψε ιστορία.

Μολονότι αγωνίστηκε για λιγότερα από 40 λεπτά, ο γκαρντ των Μπλέιζερς τελείωσε τον αγώνα με 71 πόντους, έχοντας ευστοχήσει σε 13 τρίποντα, και έγινε ο όγδοος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει σημειώσει τουλάχιστον 70 πόντους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 71 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον “Dame Time”, αλλά και για τους Μπλέιζερς, ενώ με τη συγκεκριμένη επίδοση ο 32χρονος γκαρντ «ισοφάρισε» τη συγκομιδή του Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος είχε πετύχει 71 πόντους στη νίκη του Κλίβελαντ επί του Σικάγο στις 2 Ιανουαρίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ πόντων του Λίλαρντ ήταν 61 πόντοι. Για την ιστορία, ο Λίλαρντ αγωνίστηκε για 39 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα με απολογισμό 71 πόντους (9/16 δίποντα, 13/22 τρίποντα, 14/14 βολές), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη, ενώ βγήκε από το παιχνίδι, 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τους φιλάθλους, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ματς φώναζαν προς τιμήν του το σύνθημα “MVP! MVP!”.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!