Η Νάπολι επικράτησε με 2-0 της Άιντραχτ των δέκα παικτών από το 58΄ και είναι έτοιμη για μία σπουδαία πρόκριση!

Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι «καθάρισαν» επί της ουσίας με τα εκτός έδρας «διπλά» στα πρώτα ματς των «16» του Champions League απέναντι σε Λίβερπουλ (5-2) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) τα «εισιτήρια» της πρόκρισης για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν όταν βρέθηκε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης έκανε απόψε η σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο τρίτο ευρωπαϊκό ραντεβού και πρώτο μετά τη σεζόν 1994/1995 στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, των «παρτενοπέι» με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, (τότε η γερμανική ομάδα είχε προκριθεί με δύο νίκες), το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφυγε με το «διπλό» από την Φρανκφούρτη (2-0), παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» από σήμερα το «εισιτήριο» για τους «8», με αποκορύφωμα το πέναλτι που εκτέλεσε στο 36΄ ο Κβαρατσκέλια κι απέκρουσε ο Τραπ (ήταν το 6ο για τη Νάπολι στο εφετινό CL και το τρίτο χαμένο!)

Με το 20ό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην 23η εφετινή του συμμετοχή ο Βίκτορ Οσιμέν άνοιξε το σκορ στο 40΄ και στο 65΄ ο Ντι Λορέντσο από την 15η ασίστ του Κβαρατσκέλια από την έναρξη της σεζόν, «έγραψε» το 2-0 και, πλέον, οι πρωτοπόροι της Serie A έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Από το 58΄ η Αϊντραχτ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κόλο Μουανί για σκληρό φάουλ στον Αγκισά.

Οι συνθέσεις

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Σόου, Καμάντα, Μαξ, Μπουτά (59΄Κνάουφ), Γκέτσε, Λίντρστρομ (69΄Μπορέ), Κόλο Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα, Ανγκισά (80΄Ντομπελέ), Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80΄Ελμάς), Κβαρατσχέλια (84΄Πολιτάνο), Οσιμέν (84΄Σιμεόνε)

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0 (7΄ Ντίας)
Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1 (53΄ Κομάν)
Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2 (51΄ πεν. Ζοάο Μάριο, 88΄ Νέρες)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0 (63΄ Αντεγέμι)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5 (4΄ Νούνιες, 14΄ Σαλάχ – 21΄,36΄ Βινίσιους, 47΄ Μιλιτάο, 55΄,67΄ Μπενζεμά)
Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2 (40΄ Οσιμέν, 65΄ Ντι Λορέντσο)
Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02
Ίντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι 0-2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι 0-2.