Αλέξανδρος Γκιννής: Σπουδαία επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή καθώς κατέκτησε τη 2η θέση στο Αλπικό σκι.

Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι έγινε ο Αλέξανδρος Γκιννής.

Στις 4 Φεβρουαρίου ο γεννημένος στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένος σε Αυστρία και Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Γκιννής, χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη της σημαντική διάκριση σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι, κατακτώντας την 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Σαμονί της Γαλλίας.


Ο 28χρονος πρωταθλητής έγραψε σήμερα μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των ελληνικών χειμερινών αθλημάτων, καθώς στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας πήρε την 2η θέση από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ενώ ο Γκιννής με 1:40.10 ήταν δεύτερος και τρίτος ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Γκιννής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα κι έφυγε σε ηλικία 12 ετών. Έγινε ο πρώτος που κατέκτησε 2η θέση σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα/αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αλέξανδρο Γκιννή για την ιστορική 2η θέση που κατέκτησε

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης από τον Αλέξανδρο Ιωάννη Γκιννή στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αλπικού σκι, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον 28χρονο Έλληνα για την τεράστια επιτυχία που χάρισε στην χώρα μας.

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!