Ο Κέβιν Ντουράντ μετακόμισε στους Φοίνιξ Σανς και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει για την τελευταία προσπάθειά του να ανεβεί ξανά στο θρόνο του ΝΒΑ.

“Ήλιος ο Ντουράντ!”

Βρισκόμουν στην Ιταλία όταν ο Καιρί Ίρβινγκ ζήτησε -και πήρε- ανταλλαγή από τους Μπρούκλιν Νετς. Ο χαρισματικός αλλά ιδιότροπος “uncle Drew” κατέληξε στο Ντάλας και τους Μάβερικς, εκεί όπου δημιουργήθηκε το φοβερό δίδυμο με τον Λούκα Ντόνσιτς!

Αμέσως η πρώτη σκέψη μου ήταν πως «δε γίνεται να μείνει μόνος του, θα φύγει!» (ο Ντουράντ). Εύκολο θα πει κάποιος. Εύκολο μέχρι αποδείξεως του εναντίου θα πω εγώ. Ο ΚD είναι εδώ και λίγες ώρες παίκτης των Φοίνιξ Σανς και εγώ ξανά σκέφτηκα «πάμε πάλι!».

Έψαξε κάτι άλλο, αλλά απέτυχε!

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αυτή είναι η σούμα της θητείας του Κέβιν Ντουράντ στο Μπρούκλιν. Απέτυχε. Ναι, υπήρξαν τραυματισμοί, αλλαγές, ένας Χάρντεν τρεις λαλούν και ένας ανεμβολίαστος Καιρί. Σύμφωνοι. Πόσοι όμως πέρυσι τέτοιες μέρες πιστεύατε ότι ο Ντουράντ θα φορέσει το τρίτο δαχτυλίδι; Όλοι. Λογικό, όταν υπάρχει σε μια ομάδα η τριάδα εκείνου, του Ίρβινγκ και του «Μούσια». Μούσια…. θα πω εγώ!

Ο «Ντουράντουλα» έφυγε από τους Γουόριορς με δύο σερί πρωταθλήματα και ισάριθμα βραβεία Finals MVP. Έφυγε γιατί έψαξε κάτι νέο. Έφυγε για να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει στο θρόνο χωρίς να είναι μέλος μιας super team. Αμ δε!

Τεράστια ευκαιρία οι Σανς!

Το Φοίνιξ ήθελε τον Ντουράντ από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι είχε ζητήσει ανταλλαγή λέγοντας το περίφημο «ή εγώ ή αυτός», αναφερόμενος στον τότε προπονητή των Νετς, Στιβ Νας. Και ο ίδιος ο παίκτης έβλεπε με θετικό αυτή την προοπτική, όμως το deal δεν έγινε. Στο σήμερα, οι δύο κόσμοι ενώθηκαν με ένα και μοναδικό σκοπό• το δαχτυλίδι.

Οι Σανς χρειάζονταν κάποιον σαν τον Ντουράντ για το βήμα παραπάνω, ο Ντουράντ χρειαζόταν μια «έτοιμη» ομάδα όπως το Φοίνιξ. Μη ξεχνάμε πως έχει πατήσει τα 34 χρόνια, ενώ οι τραυματισμοί δε τον αφήνουν να ησυχάσει (θα χάσει τρίτο σερί All Star Game). Σε μια ομάδα με τον άσο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Κρις Πολ, τον απίθανο σουτέρ Κέβιν Μπούκερ και τον «πύργο» στη ρακέτα Ντιάντρε Έιτον, η προσθήκη του KD μοιάζει ονειρική. Δείχνει σαν το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα του τίτλου.

Παιχνίδια του μυαλού (του)!

Αναμφίβολα ο KD είναι από τους κορυφαίους στην ιστορία του ΝΒΑ. Επίσης αναμφίβολα είναι ο κορυφαίος σκόρερ (όχι σε νούμερα, σε τρόπους που βάζει τη μπάλα στο διχτάκι). Έχει δύο πρωταθλήματα και αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις. Θέλει όμως κι άλλα. Επιθυμεί διακαώς να μπει στο κλειστό κλαμπ όσων μετρούν 4 και πάνω δαχτυλίδια.

Ο χρόνος περνάει, ο Ντουράντ μεγαλώνει και οι Σανς είναι η τελευταία του ευκαιρία/ελπίδα για κάτι τέτοιο. Ακόμη όμως και αν δε το καταφέρει, έχει ήδη πετύχει να «ακούγεται» ανάμεσα στους καλύτερους του αθλήματος. Όμως στο μπάσκετ και κυρίως στο ΝΒΑ οι ίδιοι οι αθλητές επιλέγουν το πως θέλουν να είναι το legacy τους. Και ο Ντουράντ κυνηγάει μόνο τα… δαχτυλίδια!