Η πρότζεκτ της European Super League επιστρέφει με νέο format.

Εν αναμονή της τελικής ετυμηγορίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την «τύχη» της ευρωπαϊκής Super League, η εταιρεία «A22 Sports Management» συνέταξε, κατόπιν σχετικής εντολής των ιδρυτών του σχεδίου, ένα δελτίο Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει την νέα μορφή έκδοση της Super League. Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο, που προέκυψε μετά από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με τουλάχιστον 50 συλλόγους.

«Οι σύλλογοι αναλαμβάνουν όλο τον επιχειρηματικό κίνδυνο, αλλά πολύ συχνά βρίσκονται στο περιθώριο όταν λαμβάνονται βασικές αποφάσεις, ακόμη και όταν βλέπουν τα αθλητικά και οικονομικά τους θεμέλια να καταρρέουν. Οι συζητήσεις μας κατέστησαν σαφές ότι οι σύλλογοι συχνά αδυνατούν να μιλήσουν δημόσια ενάντια σε ένα σύστημα όπου η απειλή των κυρώσεων χρησιμοποιείται για να καταπνίξει κάθε αντίθεση. Ο διάλογός μας ήταν ειλικρινής, άμεσος και γόνιμος», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της A22, Μπερντ Ράιχαρτ, και πρόσθεσε:

«Τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα, σχετικά με την ανάγκη για αλλαγή και τον τρόπο επίτευξής της. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε, το συντομότερο δυνατό μετά την λήψη της απόφασης του Δικαστηρίου, ένα βιώσιμο αθλητικό πρόγραμμα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων, ανοιχτό σε τουλάχιστον 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, πρέπει να ληφθούν μέτρα προς το συμφέρον των φιλάθλων, των παικτών και των συλλόγων».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Super League, αυτό το πρωτάθλημα θα είναι μία ανοικτή διοργάνωση, με πολλές φάσεις και με την συμμετοχή μεταξύ 60 και 80 ομάδων. Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη, καθώς η συμμετοχή σε αυτήν την διοργάνωση θα γίνεται αποκλειστικά μέσω εθνικών διοργανώσεων.

«Οι σύλλογοι που συμμετέχουν θα πρέπει να παραμείνουν πλήρως αφοσιωμένοι στα εθνικά τους πρωταθλήματα, όπως είναι σήμερα», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, για το νέο σχέδιο που είναι οργανωμένο σε ένα σύστημα «πυραμίδας» για καλύτερη ανακατανομή των εσόδων και προσφέρει εγγυημένα, 14 ευρωπαϊκούς αγώνες σε κάθε συμμετέχουσα ομάδα.

Πρόκειται για ένα κριτήριο που επιτρέπει την αύξηση της σταθερότητας και την καλύτερη προβολή των εισοδημάτων. Ενας σταθερός αριθμός αγώνων προορίζεται επίσης για την προστασία της υγείας των παικτών, που αγχώνονται ολοένα και περισσότερο από τα ελαστικά και υπερφορτωμένα προγράμματα.

«Η υγεία των παικτών πρέπει να είναι βασικό στοιχείο στον υπολογισμό του αριθμού των ετήσιων αγώνων. Ο αριθμός των ημερών αγώνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν θα πρέπει να αυξηθεί πέρα απ’ αυτές που αναφέρονται στα τρέχοντα προγράμματα. Θα πρέπει να συμμετάσχουν οι ενώσεις παικτών για την προστασία της υγείας των παικτών και θα πρέπει να προωθηθεί ο διάλογος σε ολόκληρη την ΕΕ. Είναι σημαντικό οι σύλλογοι και οι παίκτες να μην έχουν καμία υποχρέωση να συμμετέχουν σε διευρυμένα τουρνουά ή νέες μορφές που επιβάλλονται από τρίτους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αυτό το νέο πρωτάθλημα προορίζεται να το διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου οι σύλλογοι. Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που διαχειρίζεται αυτήν την στιγμή η UEFA, η Ευρωπαϊκή Super League θέλει να δώσει πλήρη εξουσία στους συλλόγους.

«Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων θα πρέπει, όπως συμβαίνει σε εθνικό επίπεδο, να διεξάγονται από τους συλλόγους και όχι από τρίτους που επωφελούνται από αυτές χωρίς να αναλαμβάνουν κανέναν κίνδυνο. Η δομή διακυβέρνησης πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ. Τέλος, η A22 διασφαλίζει ότι το οικονομικό μοντέλο θα πλαισιωθεί επίσης για καλύτερη ισότητα. Για να βελτιωθεί η βιωσιμότητα, οι δαπάνες πρέπει να βασίζονται μόνο σε παραγόμενους πόρους, όχι σε εισροές κεφαλαίων που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Οι κανόνες οικονομικής βιωσιμότητας θα πρέπει να επιτρέπουν στους συλλόγους να ξοδεύουν μόνο ένα σταθερό ποσοστό των ετήσιων εσόδων τους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε μισθούς παικτών και καθαρές μεταγραφές, με κατάλληλες διατάξεις για μικρότερους συλλόγους καθώς και κανόνες μετάβασης για τους άλλους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που αναμένεται για ακόμη μία φορά, να «ταράξει τα νερά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.