H ομάδα της Alfa Romeo Sauber παρουσίασε το μονοθέσιο της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023.

Mετά και την σημερινή της παρουσίαση (7/2), η Alfa Romeo έγινε η τέταρτη κατά σειρά ομάδα που αποκάλυψε το μονοθέσιο της για το 2023 και το επερχόμενο πρωτάθλημα της Formula 1.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο της (C42), η C43 όπως λέγεται συνδυάζει το έντονο κόκκινο με το μαύρο. Χρώμα που σχετίζεται και με τον νέο κεντρικό σπόνσορα της ομάδας, τη διεθνή εταιρεία στοιχηματισμού Stake. Και με το μέχρι πρότινος κλασσικό άσπρο χρώμα να μην διακρίνεται ούτε με… κυάλια.

Στη σχετική παρουσίαση που έγινε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Χίνβιλ, της Ζυρίχης, το παρών έδωσαν ο νέος CEO της ομάδας, ο γερμανός Αντρέας Σέιντλ που θα αντικαταστήσει τον Φρεντερίκ Βασέρ ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επικεφαλή της Ferrari. Επίσης βρέθηκαν μέλη του τεχνικού προσωπικού της ομάδας, αλλά και το “ρόστερ” της για το 2023. Οι Βάλτερι Μπότας και Γκουανγκιου Ζου θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας όπως (και) πέρσι. Mε τον ταλαντούχο νεαρό γάλλο και φιναλίστ των πρωταθλημάτων της Formula 3 (2020) και Formula 2 (2022), Τεό Πουρσέρ να διατηρεί την θέση του ως αναπληρωματικός.

Η Alfa Romeo Sauber θα προμηθεύεται κινητήρες από την Ferrari και το 2023. Χρονιά σημαδιακή για την ομάδα της Sauber, καθώς θα είναι και η τελευταία που θα αγωνιστεί με τα λογότυπα και την ονομασία της Alfa Romeo. H εμπορική συνεργασία ανάμεσα στη Sauber Motorsport και το ιταλικό brand θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν. Το πρώτο shakedown της C43 θα γίνει στην Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Alfa Romeo εδώ