Δικαιώθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της European Super League, αφού η έφεση που άσκησαν έγινε δεκτή και πλέον είναι προστατευμένα από ενδεχόμενες τιμωρίες της UEFA της FIFA.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ύπαρξη ή όχι μονοπωλίου της UEFA στη διοργάνωση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στην Ευρώπη, Δικαστήριο της Μαδρίτης εξέδωσε απόφαση υπέρ της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Οι τρεις δικαστές, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», ανέφεραν ότι «η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά τους σαν να ήταν οι μόνοι θεματοφύλακες ορισμένων ευρωπαϊκών αξιών, ειδικά αν αυτό είναι μια δικαιολογία για να στηρίξει ένα μονοπώλιο από το οποίο θα μπορέσει να αποκλείσει ή να εμποδίσει την πρωτοβουλία αυτού που φιλοδοξεί να είναι ανταγωνιστής του, της ευρωπαϊκής Super League».

Οι δικαστές σημειώνουν ότι «υπό το φως των πληροφοριών που μας έχουν τεθεί στη διάθεσή μας, η συμπεριφορά των κατηγορουμένων για προστασία των γενικών συμφερόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν φαίνεται δικαιολογημένη. Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι μια ενέργεια που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αδικαιολόγητης κατάχρησης από όσους κατέχουν κυρίαρχη θέση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να υποθέσουμε σε αυτήν την ενδιάμεση διαδικασία ότι ο μηχανισμός διανομής κερδών που χρησιμοποιείται από τη FIFA και την UEFA, ο οποίος δεν ελέγχεται από ανεξάρτητη δημόσια ρυθμιστική αρχή, συνιστά αναγκαστικά το καλύτερο δυνατό για τα γενικά συμφέροντα του αθλητισμού.»

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Μαδρίτης διατάσσει τη FIFA και την UEFA να «απέχουν από την υιοθέτηση οποιασδήποτε διάταξης ή δράσης κατά της ευρωπαϊκής Super League και ακόμη και από οποιασδήποτε αντίθετης ενέργειας ή δήλωσης, η οποία εμποδίζει άμεσα ή έμμεσα, την προετοιμασία ή την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής Super League».

Επίσης η απόφαση απαγορεύει «την ανακοίνωση ή την απειλή οποιωνδήποτε πειθαρχικών μέτρων ή κυρώσεων κατά των συλλόγων, διευθυντών και παικτών των ομάδων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της ευρωπαϊκής Super League».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!