Ένα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο στατιστικό διατηρεί η Νορβηγία κόντρα στη Βραζιλία, καθώς παραμένει αήττητη όσες φορές έχουν συναντηθεί.

Σε εθνικό επίπεδο, αδιαμφισβήτητα, η εθνική Βραζιλίας είναι η βασίλισσα. Με πέντε παγκόσμια κύπελλα βρίσκεται στη κορυφή των εθνικών ομάδων. Μάλιστα είναι και η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε κάθε παγκόσμιο κύπελλο. Μια περίεργη παραφωνία σε όλο αυτό το μεγαλείο της «Σελεσάο» έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Νορβηγία.

Νορβηγία 1 – Βραζιλία 1, Ιούλιος 1988

Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στα πλαίσια φιλικού αγώνα. Συνεπώς δεν δόθηκε και ποτέ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το γεγονός. Όμως τα στατιστικά είναι στατιστικά. Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο ’49 με τον Γιαν Άγκε Φιόρτοφτ. Η ισοφάριση ήρθε στο ’81 με τον Έντμαρ και μόλις είχε αρχίσει να γράφεται αυτή η περίεργη ιστορία.

Νορβηγία 4 – Βραζιλία 2, Μάιος 1997

Ξανά ένα φιλικό παιχνίδι ήταν η αιτία συνάντησης των ομάδων, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Όμως αυτή τη φορά ήταν λίγο πιο έντονο. Οι Νορβηγοί προηγήθηκαν 2 – 0 με τους Ρούντι (’9) και Αντρέ Φλο (’17), ο οποίος σκόραρε ξανά και στο ’32. Η μόνη απάντηση των Βραζιλιάνων στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο ’20 από τον Τζαλμίνια. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ, Ρομάριο (’68) και Οστένσταντ (’77) αντίστοιχα.

Βραζιλία 1 – Νορβηγία 2, Ιούνιος 1998

Η πρώτη επίσημη συνάντηση των δυο έγινε στα πλαίσια των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου του ’98. Στον ίδιο όμιλο (Α) υπήρχαν το Μαρόκο και η Σκωτία. Το παιχνίδι ήταν στο 0 – 0 μέχρι και το ’78 όπου ο Μπεμπέτο άνοιξε το σκορ για τους Βραζιλιάνους. Όμως η συνέχεια ήταν καθηλωτική καθώς μέσα σε ’6 λεπτά το παιχνίδι γύρισε. Οι Νορβηγοί σκόραραν στο ’83 ισοφαρίζοντας με τον Αντρέ Φλο ενώ στο ’89 ο Ρέκνταλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε το τελικό τρίποντο.

Εντέλει από τον όμιλο πέρασαν οι Βραζιλιάνοι και οι Νορβηγοί στη δεύτερη θέση. Η συνέχεια είναι γνωστή με την Βραζιλία να φτάνει μέχρι και τον τελικό όπου ηττήθηκε από τους Γάλλους, ενώ η Νορβηγία έχασε από την Ιταλία (1 – 0) στη φάση των 16.

Νορβηγία 1 – Βραζιλία 1, Αύγουστος 2006

Τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι, μέχρι σήμερα, ανάμεσα στις δυο ομάδες, ήταν ακόμα ένα φιλικό, το 2006. Όμως για ακόμα μια φορά οι Νορβηγοί δεν έχασαν. Άνοιξαν το σκορ στο ’51 με τον Πέντερσεν και ισοφαρίστηκαν στο ’61 από τον Ντάνιελ Καρβάλιο (’61).

Σίγουρα τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ήταν φιλικά. Όμως η μία νίκη για τους Νορβηγούς ήρθε σε ομίλους παγκοσμίου κυπέλλου και η άλλη με ένα εμφατικό σκορ. Μέχρι να ξανασυναντηθούν αυτοί οι δυο και πλέον με τον Χάαλαντ στην πλευρά τους, ίσως η Νορβηγία να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το παράξενο ρεκόρ της.