Οι πέντε ποδοσφαιριστές που αποτελούν την πραγματική έννοια της "σημαίας" και της πίστης σε έναν σύλλογο.

Όσο εξελίσσεται το ποδόσφαιρο, κυρίως από οικονομικής πλευράς, σίγουρα θα βλέπουμε όλο και λιγότερους ποδοσφαιριστές – «στρατιώτες». Υπάρχουν όμως παραδείγματα που κατάφεραν να αποτελέσουν «σημαία» της ομάδας τους και με το παραπάνω. Αυτοί είναι οι πέντε ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες εμφανίσεις σε ένα μόνο σύλλογο.

Φραντσέσκο Τότι

Φραντσέσκο Τότι

Σίγουρα σε μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί ποτέ να λείπει ο Τότι. Ένας από τους ποδοσφαιριστές σύμβολα της Ρόμα και πραγματικός ηγέτης. Ο «Καπιτάν» μετράει 786 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρόμα και σίγουρα αποτελεί έναν σύγχρονο ήρωα της «αιώνιας πόλης».

Χαβιέρ Ζανέτι © EPA

Χαβιέρ Ζανέτι

Ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό όταν αναφέρεται η Ίντερ είναι αυτό του Ζανέτι. Παίχτης «γρανάζι» της ιταλικής ομάδας και για πολλούς ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τον σύλλογο. Μετρώντας 858 συμμετοχές βρίσκεται στην 4η θέση και σίγουρα θα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της τρομερής ιστορίας της Ίντερ.

Πάολο Μαλντίνι

Πάολο Μαλντίνι

Συνεχίζοντας αλά ιταλικά και αυτή τη φορά για τη φανέλα της Μίλαν, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ο Μαλντίνι ανέβασε επίπεδο τη λέξη αμυντικός και ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να είναι διαχρονικά καλοί. Με 902 συμμετοχές δύσκολα θα τον ξεπεράσει κάποιος και ακόμα δυσκολότερα θα καταφέρει να ξεχαστεί από τους φιλάθλους όχι μόνο της Μίλαν αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ράιαν Γκίγκς © EPA

Ράιαν Γκίγκς

Ο Ράιαν Γκίγκς ίσως κατάφερε και πραγματοποίησε την τρομερή καριέρα του την καλύτερη χρονική στιγμή. Παίχτης σύμβολο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα καλύτερά της. Κάτοχος Πρέμιερ Λιγκ 13 φορές και δυο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα μικρό δείγμα της τρομερής διαχρονικότητάς του. Μετρώντας 963 συμμετοχές αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο «πιστούς» ποδοσφαιριστές – στρατιώτες του Σερ Άλεξ.

Ροζέριο Σένι © EPA

Ροζέριο Σένι

Η πρώτη θέση δικαιωματικά δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κανέναν άλλον. Η διαφορά είναι χαώδης και η λογική σταματάει να ισχύει για αυτόν τον παίχτη. Ο Σένι ως τερματοφύλακας της Σάο Πάολο έχει καταφέρει να κάνει το ρεκόρ εμφανίσεων να μοιάζει ακατόρθωτο. Με 1197 συμμετοχές από το 1993 έως και το 2015 ο Σένι δεν άλλαξε ποτέ ομάδα. Πέραν όμως αυτού, ο Σένι έχει ακόμα ένα ρεκόρ κάτω από τον μανίκι του που επίσης σπάει το φράγμα της λογικής. Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, πέτυχε 129 γκολ. Αριθμοί που «ζαλίζουν» και ρεκόρ που ίσως δεν πρόκειται να σπάσουν ποτέ.