Ο Ολιβιέ Ζιρού μίλησε για τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ, τη σχέση του με τον Καρίμ Μπενζεμά και το ενδεχόμενο του MLS.

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Ολιβιέ Ζιρού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Canal Football Club». Ο Γάλλος επιθετικός, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ν’ αποχωρήσει από την διεθνή «σκηνή», στην σχέση του με τον Καρίμ Μπενζεμά, στο τελευταίο Μουντιάλ, αλλά και στην θητεία του στην Μίλαν.

«Συνεχίζω προς το παρόν. Μου φάνηκε κάπως, όταν έμαθα ότι ο Γιορίς στματά από την εθνική ομάδα. Η σχέση μας ήταν ιδιαίτερη. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, εφόσον δεν έχω ανακοινώσει την αποχώρηση μου, παραμένω επιλέξιμος. Πρέπει να εξετάσω, εάν θέλω ακόμη να φορώ αυτήν την μπλε φανέλα, που σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Και θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο πριν πάρω αυτήν την απόφαση», σχολίασε με νόημα ο 36χρονος άσος.

Ερωτηθείς για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την αίσθηση που έχει, ως ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «πετεινών», ο Ζιρού, τόνισε: «Είναι κάτι εξαιρετικό. Εάν μου έλεγαν ότι θα το έκανα στο πρώτο παιχνίδι… Αυτό με καθησύχασε, γιατί πολλοί μιλούσαν γι’ αυτό. Όταν κατέρριψα το ρεκόρ κόντρα στην Πολωνία, αισθάνθηκα μεγάλη υπερηφάνεια».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ζιρού, θυμήθηκε και μια λιγότερο… λαμπρή ανάμνηση από το Κατάρ, με την αποχώρησή του στο 41ο λεπτό του τελικού με την Αργεντινή:

«Μέχρι τότε, ήταν ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήμουν απογοητευμένος και έκπληκτος που βγήκα σε αυτό το σημείο στον τελικό, νομίζω ότι καταλαβαίνω ότι ήταν θέμα τακτικής. Βγαίνοντας στον τελικό στο 40`, είχα πολλά ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά παρέμεινα στο πλευρό των συμπαικτών μου».

Οσον αφορά στην ήττα των «τρικολόρ» στον τελικό, ο έμπειρος άσος, επεσήμανε: «Προχωρήσαμε, προχώρησα προσωπικά. Επέστρεψα στην Μίλαν, αλλά εξακολουθεί να πονάει η καρδιά μου»…

Στην συνέχεια, ο Ζιρού ρωτήθηκε για την σχέση του με τον Καρίμ Μπενζεμά και τα συναισθήματά του όταν έγινε γνωστό, ότι ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» του 2022, θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ήταν ο Καρίμ που άρχισε βασικός, εγώ έπρεπε να είμαι ο… τζόκερ, ήταν απλό. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς, δεν άλλαξε την καλή διάθεση στην ομάδα που ήταν ήδη παρούσα όταν ο Καρίμ ήταν εκεί. Πολλοί είπαν το αντίθετο, το διάβασα και θέλω να πω ότι είναι λάθος. Δεν μπορούσαμε να τον αποχαιρετήσουμε και έτσι του έγραψα για να του πω ότι ήμουν απογοητευμένος για αυτόν και τον τραυματισμό του. Ήταν ένα ειλικρινές και αυθόρμητο μήνυμα. Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο οι τραυματισμοί ωφελούν κάποιους. Με ωφέλησε, αλλά ποτέ δεν είπα ότι ανακουφίστηκα ή χάρηκα που τον είδα να φεύγει. Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν να αναζητήσουν προβλήματα όταν δεν υπάρχουν».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον του και ενδεχόμενη ανανέωση με την Μίλαν, ο Ζιρού σχολίασε: «Θέλω να επεκτείνω το συμβόλαιο μου, κατάφερα να κερδίσω τις καρδιές των φιλάθλων, φέρνοντας πίσω το Scudetto. Είμαστε σε συζητήσεις. Εάν μπορέσω να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο υψηλότερο επίπεδο εδώ, θα το κάνω. Θα μπορούσα να πάω σε έναν… εξωτικό προορισμό, το MLS πάντα με ελκύει».

Τέλος, ζητήθηκε από τον Ζιρού να δώσει τους στόχους του για το μέλλον. Η απάντησή του εξακολουθεί να θέτει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή διεθνή αποχώρηση: «Συγκεντρώνουμε γκολ και κερδίζουμε τρόπαια με τη Μίλαν. Για την ομάδα της Γαλλίας, δεν ξέρω ακόμα. Ακόμα το σκέφτομαι». Το αποτέλεσμα του προβληματισμού του θα πρέπει να είναι κοντά γιατί η επόμενη συγκέντρωση των Μπλε θα γίνει τον Μάρτιο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!