Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Μέμφις Ντεπάι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς έφτασαν σε οριστική συμφωνία με την Μπαρτσελόνα.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Μέμφις Ντεπάι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν σε οριστική συμφωνία με την Μπαρτσελόνα και ο Ολλανδός επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιό του, διάρκειας 2,5 ετών. Ο 28χρονος διεθνής έχει ενταχθεί από χθες (19/1) στις προπονήσεις της νέας του ομάδας (με άδεια από τους Καταλανούς) και αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ντιέγκο Σιμεόνε, που αναζητά λύσεις στη γραμμή κρούσης της ομάδας του, μετά τις αποχωρήσεις των Ζοάο Φέλιξ και Ματέους Κούνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Marca”, το αρχικό κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 4 εκατ., με διάφορα μπόνους. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όρο, που επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι από την Ατλέτικο τον Γιανίκ Καράσκο, αντί 20 εκατ. ευρώ (έναντι 60 εκατ. που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης του Βέλγου εξτρέμ).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Μέμφις Ντεπάι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά… βήματα στη Σπάρτα Ρότερνταμ και εν συνεχεία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Αϊντχόφεν. Εκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2011, σε ηλικία 17 ετών, και γρήγορα καθιερώθηκε ως βασικός. Την περίοδο 2014-15 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με 22 γκολ και οδήγησε την PSV στην κατάκτηση του τίτλου και το καλοκαίρι «εξαργύρωσε» τις εμφανίσεις του με μεταγραφή 25 εκατ. λιρών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο «Ολντ Τράφορντ» έμεινε ενάμιση χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 33 ματς πρωταθλήματος και τον Ιανουάριο του 2017 έφυγε για τη Λιόν.

Εκεί ο Ντεπάι «αναγεννήθηκε» και κατέγραψε 76 γκολ και 55 ασίστ σε 178 αγώνες ως το καλοκαίρι του 2021, που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του. Ο Ρόναλντ Κούμαν τον επέλεξε για να ηγηθεί της μετά-Μέσι εποχής στην Μπαρτσελόνα, αλλά μετά την απομάκρυση του Ολλανδού προπονητή και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τσάβι, ο διεθνής επιθετικός έμεινε εκτός πλάνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, συμμετείχε μόλις σε τέσσερις αγώνες των «μπλαουγκράνα», σημειώνοντας ένα γκολ, και αποχωρεί από την Βαρκελώνη έχοντας συνολικά 42 συμμετοχές και 14 τέρματα.

Ο Μέμφις Ντεπάι έκανε ντεμπούτο στην εθνική Ολλανδίας τον Οκτώβριο του 2013 και έκτοτε έχει καταγράψει 86 συμμετοχές και είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των «οράνιε» με 43 γκολ. Ηταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (σημείωσε δύο γκολ σε εκείνο το τουρνουά), ενώ συμμετείχε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!