Το ΝΒΑ έρχεται στα μέρη μας απόψε, ή έστω σχεδόν στα μέρη μας, καθώς οι Πίστονς και οι Μπουλς αναμετρούνται απόψε στην Accor Arena του Παρισιού.

Το ΝΒΑ έρχεται στα μέρη μας απόψε, ή έστω σχεδόν στα μέρη μας, καθώς οι Πίστονς και οι Μπουλς αναμετρούνται απόψε στην Accor Arena του Παρισιού. Οι αστέρες των Μπουλς, Ντεμαρ Ντερόζαν και Ζακ Λαβιν βρίσκονται ήδη στην γαλλική πρωτεύουσα. Από τη μεριά των Πίστονς, ο must-see είναι ο Κίλλιαν Χέις.

Οι “χαμένοι” Μπουλς

Το Σικάγο έχει το βάθος και την δυνατότητα, παρά την απουσία του Λόνζο Μπολ, να ανέβει θέσεις στην Ανατολή, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η ομάδα δείχνει χαμένη, ο Ντερόζαν έχει σκαμπανεβάσματα και δεν έχει επιτευχθεί καμία σταθερότητα. Ο Λαβίν ωστόσο μοιάζει locked in. Είχε μέσο όρο 30,2 πόντους ανά αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε επίσης και 50% στα τρίποντα. Κάνει την βαριά δουλεία αλλά η ομάδα έχει παραχαλαρώσει. Η ήττα του Σαββάτου με 124-110 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ σίγουρα το συμπυκνώνει αυτό. Αυτή ήταν και η τρίτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας και η πέμπτη σε οκτώ παιχνίδια.

Ένα μεγάλο θέμα είναι πως ο Λαβίν, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι παίζει και ο ίδιος με τραυματισμό. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Θεωρητικά οι Μπουλς δεν θα πρέπει να δυσκολυετούν απέναντι στους Πίστονς απόψε, αλλά αυτό ίσχυε και για πολλά άλλα παιχνίδια τους φέτος. Τα κέφια του Λαβίν και των υπολοίπων, θα καθορίσουν τα πάντα.

https://twitter.com/NBATV/status/1613359483849428993?s=20&t=TtknwKpSkXon4S49n4MRJQ

Η επιστροφή του Κίλλιαν Χέις στη Γαλλία

Ο Κίλλιαν Χέις, 21 ετών, μεγάλωσε στο Σολέ, μια μικρή κοινότητα στη Γαλλία. Ο πατέρας του έπαιζε για την τοπική επαγγελματική γαλλική ομάδα μπάσκετ. Το όνομα της οικογένειας είναι πολύ γνωστό σε πολλά μέρη της Γαλλίας και ως εκ τούτου, η επιστροφή του στην πρωτεύουσα θα συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή. Αυτό ευθύνεται ίσως και στο γεγονός του ότι είχαν τεθεί τόσο υψηλές προσδοκίες πάνω του όταν βγήκε από το draft του ΝΒΑ το 2020. Τότε δεν κατάφερε να τις εκπληρώσει, αλλά φέτος αρχίζει να ανταποκρίνεται. Σε μια ομάδα ωστόσο, που πρακτικά δεν έχει κανέναν στόχο.

Ο Χέιζ έχει άφθονο ακατέργαστο ταλέντο. Το pick-and-roll παιχνίδι του, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Το θέμα είναι να το διοχετεύσει σε κάτι γόνιμο και όχι σε μια ομάδα που χάνει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Οι Πίστονς είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα στη λίγκα. Μια ομάδα δίχως συνοχή, η οποία κερδίζει παιχνίδια όταν οι αντίπαλες ομάδες δεν είναι σε καθόλου καλή μέρα.

https://twitter.com/PistonsNationCP/status/1614707212437553153?s=20&t=TtknwKpSkXon4S49n4MRJQ

Μια μάχη ανάμεσα σε δύο κακές άμυνες

Οι προσπάθειες και των δύο ομάδων για την είσοδο στο πλέι ιν -στην πραγματικότητα μόνο οι Μπουλς μάχονται πλέον- βρίσκονται αντιμέτωπες απέναντι στις ίδιες τους κακές άμυνες. Για το Ντιτρόιτ, αυτό είναι ένα συνεχές πρόβλημα, αισθητό στις ήττες της περασμένης εβδομάδας, καθώς δέχτηκε 121,8 πόντους ανά 100 κατοχές.

Από την άλλη οι Μπουλς, έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο αμυντικό σύστημα και αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο να πάνε τα πράγματα σύμφωνα με το σχέδιο. Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αυτό περιλαμβάνει ουσιαστικά τον Βούτσεβιτς ως ψηλό που λειτουργεί ως αμυντικό φίλτρο και αναγκάζει σε λάθη στους διαδρόμους πάσας των αντιπάλων. Αυτό επιτρέπει στους υπολοίπους να διαχειρίζονται τους άλλους χώρους στην άμυνα. Αν το παραπάνω πλάνο δεν δουλέψει ή αν ο Βούτσεβιτς βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Οι 24 ήττες του Σικάγο το αποδεικνύουν.

https://twitter.com/NBA/status/1615844932366868481?s=20&t=TtknwKpSkXon4S49n4MRJQ

Απόψε στις 22:00, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν λίγη από την μαγεία του NBA ζωντανά, σε φυσιολογική ώρα.