Ο Άϊο Ντοσούνμου αποτελεί το νέο μεγάλο αστέρι των Σικάγο Μπουλς και το Debut.gr ασχολείται με αυτή την ξεχωριστή περίπτωση παίκτη που ήρθε να «τρελάνει» το NBA.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το άστρο του 23χρονου Άϊο Ντοσούνμου που έχει αρχίσει να λάμπει στο Σικάγο από πέρυσι και δείχνει πως μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο φωτεινά της λίγκας. Ο βασικός, πλέον, πλέι μέικερ των Μπουλς, είναι έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα και εμείς είμαστε ανυπόμονοι να δούμε που μπορεί να φτάσει.

Η ρούκι σεζόν που κανείς δεν περίμενε

Η περσινή σεζόν για τους Μπουλς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχημένη. Μετά από 5 σεζόν βρέθηκαν και πάλι στην post season και αντιμετώπισαν τους Μπακς από τους οποίους και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Μια ομάδα νεοσύστατη, που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα πιάσει. Το Σικάγο έδειξε πολλά καλά στοιχεία με ηγέτες τους Λαβίν και Ντερόζαν και είναι σε τροχιά αναγέννησης. Η σεζόν όμως ξεκίνησε με άλλο σχήμα. Ο νεοφερμένος Λόνζο Μπολ θα ήταν ο βασικός πλέι μέικερ. Όχι μόνο αυτό αλλά έδειξε πως ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Σικάγο στα 35 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ωστόσο ο τραυματισμός στο γόνατο τον έβγαλε νοκ άουτ και από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Άϊο Ντοσούνμου.

Ξεκίνησε ως ένα πικ δεύτερου γύρου, 38ος συνολικά, και κατέληξε να ξεκινάει βασικός σε 40 αγώνες πέρυσι. Σε μια ομάδα που δεν κάνει rebuild. Υποτίθεται πως το ριμπίλντ της τελείωσε. Ο Ντερόζαν ήρθε για να τους οδηγήσει στην επιτυχία και ο Λαβίν υπέγραψε μαξ συμβόλαιο για να συνεχίσει να είναι franchise player. O Ντοσούνμου κατάφερε όχι μόνο καλύψει το κενό του Μπολ, αλλά να στρώσει κατά πολύ το “πλέιμεικινγκ” των Μπουλς με όμορφες πάσες,  συνεργασίες με ψηλούς, εντυπωσιακή άμυνα και μεγάλη υποστήριξη στους δύο σουπερσταρ. Τα νούμερα στην περίπτωση του δεν λένε την αλήθεια καθώς πέρυσι τερμάτισε τη σεζόν με 8.8 πόντους μ.ο και 3.3 ασίστ.

Βασικός και αναντικατάστατος 

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι έκανε αρκετά λάθη. Ήταν πρωτάρης, οπότε η προθυμία του να συνεισφέρει ήταν κατανοητή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έκανε σφάλματα. Ο Ντόνοβαν όμως τον εμπιστεύθηκε και τον εμπιστεύεται και φέτος. Για την ικανότητα του στο αμυντικό άκρο του γηπέδου. Για την στιβαρότητα στο σώμα του που του επιτρέπει να μαρκάρει πιο έμπειρους παίκτες. Αλλά κυρίως, για την διορατικότητα του ως πλέι μέικερ.

Αυτή τη σεζόν, ο Ντοσούνμου αποδεικνύει την εξέλιξή του, δείχνοντας πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για τους Μπουλς. Η δουλειά που έριξε το καλοκαίρι είναι πέρα για πέρα εμφανής. Έχει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμέτοχής σε 8 αγώνες. Το σημαντικότερο; Είναι μεστός καθώς σουτάρει με ποσοστό 50,8% εντός πεδιάς. Δεν βιάζεται καθόλου όταν έχει το έλεγχο της μπάλας. Η καλύτερη εμφάνιση του φέτος ήταν απέναντι στους Σέλτικς στις 24 Οκτωβρίου όπου τερμάτισε με 22 πόντους σε 9/10 σουτ και 4/4 από το τρίποντο. Ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει και στην δουλεία που έκανε απέναντι στους Νετς, καθώς κράτησε τον Κάιρι Ίρβινγκ στους 4 πόντους με 2/12 σουτ.

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Ντοσούνμου  έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά του. Είναι ήδη παίκτης κλειδί για τους Μπουλς φέτος, και αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, μπορεί να μπει στη συζήτηση για το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη της Σεζόν. Σίγουρα είναι ήδη ένας από τους αμυντικά καλύτερους γκαρντ της λίγκας. Οι Μπουλς είναι στο 5-5 αυτή τη στιγμή, η πορεία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη δική του.