Ο Λεμπρόν Τζέιμς ανυπομονεί να πετύχει το ένα από τα δύο τελευταία επιτεύγματα που του έμειναν για να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Το τελευταίο έπος του Λεμπρόν Τζέιμς δεν αποδεικνύει μόνο την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 38χρονος σούπερ σταρ, αλλά και το πόσο ανυπομονεί να πετύχει το ένα από τα δύο τελευταία επιτεύγματα που του έμειναν για να αποσυρθεί από τα γήπεδα. Πάμε να δούμε μαζί τις λεπτομέρειες αυτής της τελευταίας 48άρας.

Μια μίνι ανάσα στην κούρσα για τα πλέι οφ

Οι Λέικερς νίκησαν 140-132 τους Χιούστον Ρόκετς το βράδυ της Δευτέρας και έβαλαν τέλος σε ένα σερί τριών ηττών. Ο Λεμπρόν  είχε 48 πόντους, εννέα ασίστ και οκτώ ριμπάουντ, στην τρίτη του 40αρα από τότε που έκλεισε τα 38 του χρόνια.

Ο “βασιλιάς” σημείωσε 40 πόντους για 72η φορά στην κανονική περίοδο κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του. Ήταν επίσης και το 100στό συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ. Μόνο ο Τζόρνταν έχει περισσότερα παιχνίδια 40 πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τη συμπλήρωση των 35 του χρόνων – ο Τζόρνταν είχε 12 και ο Τζέιμς έχει οκτώ.  Το Λος Άντζελες  κέρδισε για πρώτη φορά από τότε που τελείωσε το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων του στις 9 Ιανουαρίου. Μεγάλη βοήθεια στον Λεμπρόν έδωσαν οι Ουέστμπρουκ και Κέντρικ Ναν, με 24 και 15 πόντους αντίστοιχα. Οι Λέικερς μετράνε 8-8 από τότε που ο Άντονι Ντέιβις έμεινε εκτός. Πριν τον τραυματισμό του, οι Λέικερς είχαν έξι νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους.

Από την μεριά των Ρόκετς, ο Σένγκουν ήταν εντυπωσιακός και σημείωσε 33 πόντους και ρεκόρ καριέρας. Ο Τζέιλεν Γκριν πρόσθεσε 23 πόντους στην 11η διαδοχική ήττα της ομάδας.. Ο Σένγκουν, ο 20χρονος Τούρκος σέντερ, είχε 14/17 σουτ εντός πεδιάς και πρόσθεσε 15 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Το Χιούστον έχει χάσει 16 από τους 17 τελευταίους αγώνες, πέφτοντας στην τελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας του ΝΒΑ με ρεκόρ 10-34.

https://twitter.com/NBA/status/1615235760336080896?s=20&t=S9PyIOflilk8BqzekprWqw

Η παράσταση του Λεμπρόν

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς ήταν καθοριστικός στο να βοηθήσει το Λος Άντζελες να χτίσει ένα διψήφιο προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ξεσήκωσε το κοινό με δύο καρφώματα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Συνέχισε την παράσταση αμέσως μετά το ημίχρονο με back-to-back τρίποντα. Τρία λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Τζέιμς είχε 28 πόντους και οι Λέικερς είχαν προβάδισμα 95-81.

Το προβάδισμα μειώθηκε σημαντικά σε 102-98 όταν ο Τζέιμς κάθισε στον πάγκο. Από την είσοδο του και έπειτα, σημείωσε άλλους 20 πόντους με 9/9 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Το μεγάλο του καλάθι λίγο πριν το τέλος, έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Λέικερς και στην ουσία κλείδωσε μια πολύ σημαντική νίκη.

https://twitter.com/Ballislife/status/1615332805583712256?s=20&t=S9PyIOflilk8BqzekprWqw

Τα εύσημα από τον κόουτς Χαμ και η viral στιγμή της βραδιάς με τον Τζαμπάρι Σμιθ

”Νομίζω ότι γράφει ιστορία, σε πολλά διαφορετικά επίπεδα”, δήλωσε ο προπονητής των Λέικερς, Ντάρβιν Χαμ. ”Το να βρίσκεται σε αυτό το σημείο της καριέρας του και να είναι ακόμα σε θέση να παράγει στο επίπεδο στο οποίο παράγει, νομίζω ότι όλοι μας που είμαστε στη θέση του θεατή, και είμαστε μέρος του, μπορούμε να δούμε το ανταγωνιστικό του πνεύμα, τη νοοτροπία του να μην τα παρατάει. Όποτε βγαίνει εκεί έξω, απλά ανταγωνίζεται. Είναι εκπληκτικό να το βλέπεις.”

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε ένα άκρως διασκεδαστικό στιγμιότυπο, που θα βρείτε παρακάτω, ο Τζαμπάρι Σμιθ Τζούνιορ του θύμισε πόσο χρόνια είναι στη λίγκα. Ο νεαρός γκαρντ των Ρόκετς του θύμισε πως το πρώτο του παιχνίδι στο NBA ήταν απέναντι στον πατέρα του, Τζαμπάρι Σμιθ Σίνιορ. “Αισθάνεσαι μεγάλος ε;” του είπε ο Σμιθ. Μετά τους 48 και τον μήνα που διανύει ο Λεμπρόν, μόνο μεγάλος δεν φαίνεται πάντως.

https://twitter.com/NBA/status/1615223250690215937?s=20&t=9g3gsU_tDoS_X4PBZBW0rA