Ο Λεμπρόν Τζέιμς «κυνηγά» τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ προκειμένου να τον ξεπεράσει στη λίστα με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του NBA στην κανονική περίοδο.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο καλύτερος ή ο δεύτερος, ή έστω ο τρίτος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ. Ακόμα κι αν είσαι ένας από τους χέιτερς του, το ξέρεις ότι βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά μαζί με τον Τζόρνταν, τον Κόμπι και τον Μάτζικ. Ο “Βασιλιάς” είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του αθλήματος. Όσοι μεγαλώσαμε βλέποντας τον το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.  Φέτος, είναι κοντά στο να προσθέσει άλλο ένα επίτευγμα στην καριέρα του και να σπάσει ένα ρεκόρ που θεωρητικά, κανείς δεν έμελλε να σπάσει ποτέ.

1.294 πόντοι μακριά από την κορυφή

Ένα από τα πιο άπιαστα ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, και του αθλητισμού γενικότερα, είχε θεωρηθεί το ρεκόρ του Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ για τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του NBA στην κανονική περίοδο. Ωστόσο, ο Τζέιμς όχι μόνο το έχει πλησιάσει, αλλά δείχνει έτοιμος να το σπάσει μέσα στην επερχόμενη σεζόν.

Σε 20 χρόνια καριέρας στη λίγκα, 6 με τους Μπακς και 14 με τους Λείκερς, ο Καρίμ κατάφερε να πετύχει 38.387 πόντους. Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό μεταφράζεται σε 24.6 πόντους ανά αγώνα. Πιο κοντά από όλους έφτασε ο Καρλ Μαλόουν, ο οποίος αποσύρθηκε με 36.928 πόντους. Κάπου εκεί κοντά και ο Κόμπι και ο Τζόρνταν, με 33.643 και 32.292 πόντους αντίστοιχα. Με 37.093 πόντους καριέρας στην κανονική περίοδο, ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι μόλις 1.294 πόντους πίσω από το ρεκόρ του θρύλου των Λέικερς.

Ο Φλεβάρης μπορεί να είναι ο μήνας του

Αν διατηρήσει περίπου τους 27 πόντους ανά αγώνα που έχει στην στην καριέρα του, ο Τζέιμς θα χρειαστεί περίπου 50 παιχνίδια την επόμενη σεζόν για να ξεπεράσει το ρεκόρ. Πέρυσι είχε 30.3 πόντους ανά αγώνα οπότε θεωρητικά μπορεί να το καταφέρει και πολύ νωρίτερα. Αν τα νούμερα του μείνουν ίδια, το ρεκόρ θα σπάσει λίγο πριν το All-Star Break τον Φεβρουάριο. Η σελίδα @NBACentral στο Twitter, δημοσίευσε τους αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων ο Λεμπρόν μπορεί να το ξεπεράσει το ρεκόρ. Αν ρωτάτε εμάς, δεν ξέρουμε ποιον αγώνα να διαλέξουμε αλλά αυτός απέναντι στους Σέλτικς έχει ένα ενδιαφέρον.

Ο παράγοντας Λέικερς

Στην τελική όμως, δεν έχει τόση σημασία ποια ομάδα θα έχει απέναντι. Αργά η γρήγορα θα το καταφέρει. Άλλοι στην ηλικία του είχαν αποσυρθεί προ πολλού. Αυτός όμως, δεν έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης. Είναι πραγματικά θέμα χρόνου να βρεθεί στην κορυφή και αυτής της λίστας. Το μόνο που θα μένει μετά θα είναι να περιμένει την εσόδου του γιου του στη λίγκα.

Ωστόσο, το ρεκόρ θα σημαίνει περισσότερα αν οι Λέικερς παίξουν αξιόλογα φέτος. Η περσινή σεζόν ήταν τραγική. Για την καριέρα του Λεμπρόν αλλά και για το βαρύ όνομα της ομάδας. Αν το ρεκόρ έρθει σε μια θεωρητικά νικηφόρα σεζόν για τους Λέικερς, τότε θα έχει άλλη βαρύτητα. Διότι μπορεί το επίτευγμα να είναι ατομικό αλλά το μπάσκετ δεν παύει να παραμένει ομαδικό άθλημα.