Πρεμιέρα στην Apple TV+ κάνει σήμερα (13/1) η σειρά ντοκιμαντέρ « H (ευρωπαϊκή) Super League: Πόλεμος για το ποδόσφαιρο».

Πρεμιέρα στην Apple TV+ κάνει σήμερα (13/1) η σειρά ντοκιμαντέρ « H (ευρωπαϊκή) Super League: Πόλεμος για το ποδόσφαιρο», που επιχειρεί μια ανασκόπηση των γεγονότων που συνέβησαν μεταξύ 17 και 20 Απριλίου 2021, όταν ήρθε στο φως ένα σχέδιο που θα μπορούσε να ανατρέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Φλορεντίνο Πέρεθ

Το δυνατό σημείο της παραγωγής, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo, είναι η συμμετοχή των περισσότερων από πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών: Ο πρόεδρος της UEFA Aλεξάντερ Τσέφεριν, ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας,ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μάλιστα ο Πέρεθ υπερασπίζεται σθεναρά το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League, στο οποίο η ομάδα του, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους εξακολουθούν να αποτελούν μέρος. «Η ευρωπαϊκή Super League δεν είναι μια ρήξη, είναι μια εξέλιξη. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να πεθάνει. Γιατί θα ήταν έγκλημα. Εάν δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια, το κοινό αποχωρεί.Οι οπαδοί θέλουν να δουν περισσότερα ανταγωνιστικά, πιο ελκυστικά παιχνίδια», τόνισε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε παίξει εναντίον της Τσέλσι μέχρι πέρυσι. Η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ, που έχουν από έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών, έχουν παίξει δύο φορές σε 65 χρόνια. Ένας νέος κόσμος έρχεται και θέλουμε το ποδόσφαιρο να ευημερήσει για να συνεχίσει να είναι το πιο ελκυστικό άθλημα στον κόσμο. Αυτό είναι η ευρωπαϊκή Super League», πρόσθεσε.

Αλλά, επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια της σειράς, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ επικριτικός για την UEFA, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να μονοπωλήσει το ποδόσφαιρο και ότι είπε ψέματα για την ευρωπαϊκή Super League όταν ήρθαν στο φως τα χαρακτηριστικά του σχεδίου:

«Η UEFA είπε πράγματα που δεν ήταν αλήθεια. Ότι είναι κλειστό πρωτάθλημα, ότι θα βάζαμε τέλος στις εθνικές διοργανώσεις, ότι θέλαμε περισσότερα χρήματα. Έπρεπε να αμυνθούμε απέναντι σε απειλές και προσβολές. Έπρεπε να προσφύγουμε στα ισπανικά δικαστήρια. Θέλουμε να εκπληρωθούν οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τα μονοπώλια απαγορεύονται», συμπλήρωσε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!