Το Πράσινο Ακρωτήριο, η πρώτη χώρα που έδωσε σε γήπεδο το όνομα του Βραζιλιάνου θρύλου, Πελέ, μετά τον θάνατό του.

Το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε πως θα δώσει το όνομα του Βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ, σε γήπεδό της.

Ο πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου, Ουλίσες Κορέια Σίλβα, γνωστοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης να εκπληρώσει το αίτημα του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ειδικότερα, το Εθνικό Στάδιο της χώρας, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Πράια και έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων, θα μετονομαστεί σε “Στάδιο Πελέ”.

«Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Βραζιλία έχουν ιστορία και πολιτισμό που πάνε χέρι-χέρι, αν σκεφτείς ότι είναι δύο αδελφικές χώρες, που συνδέονται με τη γλώσσα και πολύ παρόμοιες ταυτότητες.

Και λόγω της του θανάτου του Βασιλιά Πελέ, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, εκείνου που πρόωρα έγινε παγκόσμια φυσιογνωμία, είδωλο μαζών, που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να τον τιμήσουμ.

Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα μια αναφορά στη Βραζιλία και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που ενώνει αρκετές γενιές.

Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση να ονομάσουμε το εθνικό μας γήπεδο ως “Στάδιο Πελέ”, σε μια πρωτοβουλία που, πιστεύω, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με τον θάνατο του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έγινε μια πλανητική φιγούρα, μια εικόνα των μαζών που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να του αποτίσουμε φόρο τιμής», ανακοίνωσε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!