Ο Πάολο Μπαντσέρο επιλέχθηκε στο Νο1 του Ντραφτ από τους Ορλάντο Μάτζικ και το Debut.gr επιχειρεί να κάνει έναν πρώτο σχολιασμό.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε τους νικητές και τους ηττημένους του φετινού Ντραφτ του NBA. Στην πραγματικότητα δεν θα μπορέσουμε να το καθορίσουμε ούτε μετά το τέλος της ερχόμενης σεζόν. Θα έπρεπε οι Μάτζικ να είχαν διαλέξει τον Τζαμπάρι Σμιθ πάνω από τον Πάολο Μπαντσέρο; Θα έπρεπε οι Κινγκς να είχαν πάρει τον Τζέιντεν Άβι και όχι τον Κίγκαν Μάρει; Πολλά από αυτά που θα ειπωθούν σε αυτό το άρθρο είναι εικασίες για το μέλλον των τριών ομάδων που πιστεύουμε πως κατέληξαν πιο δυνατές και πιο γεμάτες το βράδυ της Πέμπτης. Αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά εικασίες. Αν θυμάστε, πριν λίγες μέρες είχαμε προβλέψει τον Μπαντσέρο στο νούμερο 4. Οπότε κρατήστε και εσείς μικρό καλάθι μαζί μας από εδώ και πέρα.

https://twitter.com/CadeCunningham_/status/1540528282893840384?s=20&t=Yf5UxIH_qTjmb1KtAArOLA

Ντιτρόιτ Πίστονς

Μετά τα back to back πρωταθλήματα του 89′ και του 90′, το Ντιτρόιτ έχει για πρώτη φορά δύο γκαρντ που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του NBA. Τότε ήταν ο Τόμας και ο Ντουμάρ, τώρα είναι ο Κάνινγκαμ και ο Τζέιντεν Άιβι. Το περσινό νούμερο ένα πικ θα συνδυαστεί με το απόλυτο δώρο που έλαβαν οι Πίστονς στο νούμερο 5 φέτος. Θα μπορούσαν να καταλήξουν με οποιονδήποτε αφού οι Κινγκς έκαναν στην άκρη. Αλλά όταν το front office των Πίστονς άκουσε το όνομα του Άιβι, σίγουρα ανακουφίστηκε.

Όμως το Ντιτρόιτ δεν αρκέστηκε στον Άιβι. Οι Πίστονς συμφώνησαν με την Σάρλοτ για να προσθέσουν έναν ακόμα πολλά υποσχόμενο νέο, αυτή τη φορά από το Πανεπιστημίου του Μέμφις, τον Τζέιλεν Ντουρέν. Εξαιρετικά ταλαντούχος ψηλός σε μια ομάδα γεμάτη με νέα ταλέντα. Αν γίνουν σωστές κινήσεις, τα πράγματα για το Ντιτρόιτ θα πάνε πολύ καλά στο μέλλον.

https://twitter.com/okcthunder/status/1540715818551590912?s=20&t=Yf5UxIH_qTjmb1KtAArOLA

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Με την εξαργύρωση πολλαπλών πικ πρώτου γύρου για να “κλέψουν” το  νούμερο 11 από τους Knicks, φαίνεται ότι οι Θάντερ είναι επιτέλους έτοιμοι να επιταχύνουν το rebuild που έχει μπει στα σκαριά από την αποχώρηση του Ράσελ Γουέστμπρουκ και έπειτα. Έχοντας ήδη επιλέξει τον Χόλμγκρεν στη δεύτερη θέση του φετινού ντραφτ, ο επικεφαλής της ομάδας, Σαν Πρέστι,  πρόσθεσε τους Ουσμάν Ντιένγκ και Τζέιλεν Γουίλιαμς. Μαζί με τον Τζέιλιν Γουίλιαμς -όχι δεν είναι το ίδιο άτομο-  στο νούμερο 34, οι Θάντερ απέκτησαν τέσσερα νέα ταλέντα μέσα σε μια βραδιά.

Οι Θάντερ δεν πρόκειται να μπουν στα πλέι οφ του χρόνου, αλλά θα πάψουν πολύ σύντομα να αποτελούν ένα από τα αστεία της λίγκας. Τα πολλαπλά νέα και πεινασμένα ταλέντα του ρόστερ είναι έτοιμα σιγά σιγά να κατακτήσουν το ΝΒΑ. Επιπλέον, τα αμέτρητα πικ μελλοντικών ντραφτ δίνουν στην ομάδα τις βάσεις για μια πολύ μεγάλη ενίσχυση στο εγγύς μέλλον. Ο Πρέστι ξέρει πολύ καλά τι κάνει, εδώ και χρόνια. Άρχισε να φτιάχνει μια ομάδα από το μηδέν και πλέον έχει ανέβει πολλά νούμερα. Ίσως να ανέβει και περισσότερα στην επερχόμενη offseason.

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1540140021126250496?s=20&t=Yf5UxIH_qTjmb1KtAArOLA

Χιούστον Ρόκετς

Ο Μπαντσέρο θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για το Χιούστον, δίπλα στον Τζέιλεν Γκριν. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Τζαμπάρι Σμιθ. Ο Σμιθ δεν δημιουργεί τόσα σουτ όσο ο Μπαντσέρο, αλλά οι Ρόκετς έχουν ήδη τον Γκριν και το Πόρτερ Τζούνιορ για αυτόν τον ρόλο. Στον πρόσωπο του Σμιθ, οι Ρόκετς παίρνουν έναν καλό σουτέρ και έναν καλοδουλεμένο αμυντικό. Αν όλα πάνε καλά, ο Σμιθ θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό asset για το μέλλον του Χιούστον. Ένα μέλλον που αργά η γρήγορα θα πρέπει να είναι πετυχημένο, διότι οι φαν των Ρόκετς δεν έχουν συνηθίσει την αποτυχία.