Ο Άνχελ Ντι Μαρία αποτέλεσε συνοδοιπόρο του Μέσι σε όλες τις επιτυχίες και αποτυχίες αλλά στις διακρίσεις της Αργεντινής πάντα σκόραρε στους τελικούς. Το Debut.gr έχει την ιστορία.

Φυσικά μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον Λίο Μέσι. Και όχι άδικα. Αυτά που έχει καταφέρει θα μνημονεύονται για πάντα. Ήδη αρκετά έχουν γραφτεί και θα συνεχίσουν να γράφονται. Όμως όπως σε όλες τις ταινίες, ένας δε μπορεί να τα βάλει με όλους. Για κάθε Μπάτμαν, θα υπάρχει και ένας Ρόμπιν. Σε αυτή τη περίπτωση της εθνικής Αργεντινής, σε ρόλο Ρόμπιν είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο εξτρέμ πλέον της Γιουβέντους έχει καταφέρει σε όλους τους τελικούς που έχει κερδίσει η Αργεντινή να σκοράρει. Φυσικά δεν γινόταν να μη κάνει το ίδιο και στον τελικό του Μουντιάλ. Ο ίδιος πριν την έναρξη του Παγκοσμίου είχε δηλώσει πως είναι η τελευταία του συμμετοχή σε διοργάνωση με την Αργεντινή. Τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με το Βέλγιο. Έχασε τον ημιτελικό με την Κροατία. Δε γινόταν όμως να μην αγωνιστεί μία φορά ακόμη με την Αλμπισελέστε. Σε τελικό Μουντιάλ. Η συνέχεια γνωστή.

Η αρχή έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

Ντι Μαρία

Στο Πεκίνο το 2008 άρχισε αυτή η φουρνιά της Αργεντινής να συστήνεται στο κοινό. Η συγκεκριμένη φουρνιά καθώς η προηγούμενη είχε ήδη πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Αθήνας με τους Τέβες, Σαβιόλα. Μασεράνο και Χάινζε.  Τη νέα γενιά το 2008 απαρτίζουν οι Μέσι, Ντι Μαρία, Αγκουέρο, Λαβέτσι, Γκάγκο, Έβερ Μπανέγα. Όλοι αυτοί μέχρι 23 ετών με τον Ρικέλμε σε ηλικία 30 ετών αρχηγό τους. Με άνετο 3/3 πέρασαν από τον όμιλο και τη φάση των 16 έπεσαν πάνω στην Ολλανδία. Η αναμέτρηση στο 1-1 στη παράταση, και ο Ντι Μαρία με διαγώνιο σουτ δίνει το προβάδισμα και εν τέλει τη πρόκριση στην Αργεντινή. Για την ιστορία αξίζει να δείτε τα στιγμιότυπα και το πρώτο γκολ του Μέσι σε αυτή την αναμέτρηση. Στα ημιτελικά η Βραζιλία. Ένα από τα αγαπημένα μας ντέρμπι. Το καθάρισε εύκολα η Αργεντινή 3-0 με 2 γκολ του Αγκουέρο. Ώρα τελικού με την Νιγηρία για το χρυσό μετάλλιο. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντι Μαρία βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και με μία άψογη λόμπα που λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό, διαμόρφωσε το 1-0. Χρυσό μετάλλιο για την Αργεντινή για μια χρυσή γενιά που όμως μέχρι το 2021 είχε μόνο αποτυχίες.

Τ0 2021 o Ντι Μαρία καθόρισε το Κόπα Αμέρικα κόντρα στη Βραζιλία

Φτάσαμε στη περσινή χρονιά για να δούμε επιτέλους τον Μέσι να κατακτά το πολυπόθητο Κόπα Αμέρικα. Μετά από 2 χαμένους τελικούς στα πέναλτι από τη Χιλή το 2015 και το 2016. Με τον ίδιο να δηλώνει πως δε θα επέστρεφε στην εθνική ομάδα της χώρας του μετά τον χαμένο τελικό του 2016. Μια απόφαση που δίχασε τότε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αναθεώρησε λίγους μήνες μετά και τότε ο Μέσι είπε πως είχε τσαντιστεί μετά τη νέα ήττα από τη Χιλή αλλά αγαπούσε πολύ τη φανέλα της εθνικής για την αφήσει. Τελικός Κόπα Αμέρικα λοιπόν στο Μαρακανά. Βραζιλία εναντίον Αργεντινής. Σε ένα Μαρακανά που δεν το έχουμε ξαναδεί έτσι λόγω της πανδημίας. Κρίμα σε αυτή την αναμέτρηση που δεν ήταν γεμάτο. Στο σπίτι της Βραζιλίας πανηγύρισε η Αργεντινή. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Ντι Μαρία. Με γκολ που θύμισε κατά πολύ αυτό στον τελικό για το χρυσό το 2008. Μόνο η πλευρά που αγωνιζόταν άλλαξε. Γκολ ορόσημο για την εθνική Αργεντινής. 28 χρόνια μετά το κύπελλο στην Αλμπισελέστε. Το πρώτο από τα τρία συνολικά που ήρθαν μετέπειτα στην εποχή Σκαλόνι στον πάγκο της ομάδας.

Το πρόγευμα πριν το Μουντιάλ

Πριν από περίπου 6 μήνες Ιταλία και Αργεντινή αναμετρήθηκαν στο Γουέμπλει για τον τίτλο La Finalissima. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία κόντρα στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Αργεντινή. Κοινώς το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το συγκεκριμένο ήταν το τρίτο που έλαβε χωρά μετά το 1985 και το 1993. Μια αναμέτρηση που ήταν παράσταση για έναν ρόλο με την Αργεντινή να επικρατεί 3-0 της Ιταλίας. Λαουτάρο Μαρτίνεθ, Ντι Μαρία και Ντιμπάλα οι σκόρερ. Δύο στα δύο με τον Σκαλόνι προπονητή η Αργεντινή αλλά το καλύτερο ακόμη δεν είχε έρθει. Fast forward στο τέλος του 2022 και η Αργεντινή είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Ίσως στο καλύτερο παιχνίδι 120 λεπτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Γράφτηκε ιστορία και ιστορίες θα λέγονται για πάντα από αυτό το Μουντιάλ. Μια από αυτές είναι και ο Ντι Μαρία. Σε όλους τους τελικούς ήταν παρών και σκόραρε. Βοήθησε να κλείσει ο κύκλος του Μέσι αλλά και ο δικός του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βλέπετε πως σε όλο το κείμενο που γράφτηκε αμιγώς για το στατιστικό του Ντι Μαρία στους τελικούς, υπάρχουν πολλές αναφορές και στο Μέσι. Έτσι πάνε οι δύο τους σε εθνικό επίπεδο. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή για κάθε Μπάτμαν θα υπάρχει και ένας Ρόμπιν.