Τα ρεκόρ που αναδεικνύουν τον Λιονέλ Μέσι στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο τελικός του φετινού Μουντιάλ έχει ολοκληρωθεί και όλος ο πλανήτης παραμιλάει. Όλοι κάνουν λόγω για τον ίσως κορυφαίο ποδοσφαιρικό αγώνα που έχουν παρακολουθήσει. Και η αλήθεια είναι αυτή. Η αναμέτρηση Αργεντινής και Γαλλίας θα μνημονεύεται για πάντα. Για το θέαμα, το άγχος, τα γκολ, την αλλαγή συναισθημάτων. Ό,τι πρεσβεύει και θα έπρεπε να πρεσβεύει το ποδόσφαιρο. Και αυτό επίσης που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο είναι ο Λιονέλ Μέσι. Σήμερα και για τους τελευταίους άπιστους, ο Μέσι μπήκε στο πάνθεον του παγκοσμίου αθλητισμού. Για πολλούς ήταν ήδη εκεί. Σήμερα όμως τους ξεπέρασε όλους. Το νούμερο 10 στην Αργεντινή είναι βαρύ. Από τον Μαραντόνα στον Μέσι. Και ο κοντός απόψε τα κατάφερε.

Ο Μέσι χρειαζόταν το Μουντιάλ για να θεωρηθεί ο καλύτερος όλων;

Η κουβέντα πριν το Μουντιάλ για το αν η Αργεντινή και ο Μέσι κατακτήσουν το τρόπαιο, θα τον έβαζε αυτόματα στη κορυφή όλων μεγάλη. Το σημερινό τρόπαιο έρχεται για την επιβεβαίωση αυτών. Στο παλμαρέ του έχει κάθε λογής ατομικό τίτλο και συλλογικό τίτλο. Με τη χώρα του μέχρι πέρυσι δεν είχε το τόσο σπουδαίο τρόπαιο. Παρόλου που είχε συμμετάσχει σε πολλούς τελικούς διοργανώσεων με την Αλμπισελέστε όλα αυτά τα χρόνια. Σπουδαίες φουρνιές με κάτι να λείπει στο τέλος. Το 2007, 2015 και το 2016 έχασε στον τελικό το Κόπα Αμέρικα. Το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το 2008 πήρε το χρυσό στο Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το 2005 η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Under 20. Πέρυσι όμως άρχισε να αλλάζει η ιστορία. Πρώτο Κόπα Αμέρικα για την Αργεντινή μετά από 28 χρόνια. Και σήμερα τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 36 χρόνια. Και κάπως έτσι στο τέλος γράφτηκε ιστορία. Όλοι οι τίτλοι πλέον στα χέρια του. Στο τελευταίο του ματς με τη χώρα του. Στην αναμέτρηση που θα μνημονεύεται για πάντα. Στην αναμέτρηση που ο Μέσι μας απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Μέσα στην φρενίτιδα του τελικού, ο Μέσι μεταξύ των άλλων κατέρριψε και άλλα ρεκόρ. Ακόμη πιο πολλές λέξεις στο βιβλίο που θα γραφτεί κάποια στιγμή για τα επιτεύγματά του. Έγινε ο μοναδικός παίχτης που έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης. Από του ομίλους μέχρι και τον τελικό. Επιπρόσθετα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τις 26 συμμετοχές σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Λόθαρ Ματέους. Στην πλούσια καριέρα του σε 1003 αναμετρήσεις 793 γκολ. 7 χρυσές μπάλες. Πλέον και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Όλοι ήθελαν το τρόπαιο για τον κοντό

Μια εθνική Αργεντινής που σε ό,τι έλεγαν και έκαναν, έβαζαν πάντα τον Μέσι στις προτάσεις τους. Η νέα γενιά μεγάλωσε βλέποντας το νούμερο 10 να μεγαλουργεί. Ο Ένζο Φερνάντες, ο Άλβαρες, ο Μακκάλιστερ. Ήθελαν όλοι να τον κάνουν υπερήφανο σε αυτά τα τελευταία λεπτά με τη φανέλα της Αργεντινής. Μάλιστα ο τελευταίος δήλωσε πως στην πρώτη του κλήση στην εθνική ντράπηκε να μιλήσει στον Μέσι. Όλο το έθνος ζούσε για αυτή τη μέρα. 2 μέρες πριν εκατοντάδες Αργεντίνοι βρέθηκαν στο σπίτι της γιαγιάς του και επί ώρες φώναζαν συνθήματα με εκείνη να χαμογελά από το παράθυρο. Το τραγούδι Muchachos που έγινε σήμα κατατεθέν της ομάδας είναι το αγαπημένο του Λέο. Οι φίλαθλοι έλεγαν αφού αρέσει στον Μέσι το τραγουδάμε και εμείς. Πλέον ο Μέσι θα αφήσει την εθνική σε νέα παιδιά και καταστάσεις. Θα την αφήσει όμως, γνωρίζοντας πως τα κατάφερε όλα. Αποτελεί τον Goat του αθλήματος και είμαστε τυχεροί που θα λέμε στις επόμενες γενιές, ότι εμείς παρακολουθήσαμε τον καλύτερο όλων.