Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αποθεώθηκε από περίπου 150.000 άτομα που τον υποδέχθηκαν στην γενέτειρά του μετά την επιστροφή από το Κατάρ.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, γνώρισε την αποθέωση από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην γενέτειρά του, Μαρ ντελ Πλάτα και μίλησε για τις ψυχολογικές «μάχες» που κέρδισε κατά την διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό του Μουντιάλ 2022, όπου η Αργεντινή νίκησε με 4-2 την Γαλλία (κ.α. 2-2, παρ. 3-3).

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε μια παραλία της πόλης, που αποτελεί παραδοσιακό τόπο συγκέντρωσης και όπου τοποθετήθηκαν γιγαντιαίες οθόνες, προκειμένου οι κάτοικοι να παρακολουθούν τους αγώνες της «αλμπισελέστε» στο παγκόσμιο κύπελλο.

Οταν ανέβηκε στην «σκηνή», ο 30χρονος Μαρτίνες, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσε υπερήφανος που είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από την πόλη του: «Οχι μόνο για εμένα, αλλά για όλα τα παιδιά, τους μικρούς τερματοφύλακες, που ονειρεύονται να πάνε για το 4ο αστέρι».

Ερωτηθείς για την ψυχοφθόρα διαδικασίας των πέναλτι, τόνισε ότι φρόντισε ν΄αποσπά την προσοχή των Γάλλων. που σούταραν από την «άσπρη βούλα», όπως είχε κάνει το 2021 στο Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε η Αργεντινή στην Βραζιλία.

«Στα πέναλτι γίνομαι δυνατός και ξέρω ότι οι άνθρωποι με σέβονται, το ξέρω γιατί μου το έχουν πει αντίπαλοι παίκτες», είπε ο Μαρτίνες και πρόσθεσε: «Και όταν πρόκειται για το πρώτο πέναλτι ενός τελικού Μουντιάλ, ξέρεις ότι ο άλλος θα είναι πολύ νευρικός, οπότε προσπαθώ να σπρώξω την μπάλα λίγο μακριά, να του μιλήσω»

Στην συνέχεια και κατόπιν… λαϊκής απαίτησης, προκάλεσε… πανζουρλισμό, όταν μιμήθηκε τις κινήσεις που έκανε στον τελικό, με τα μικρά χορευτικά βήματα, μετά τα χαμένα πέναλτι των Γάλλων.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!