Το ημιαυτόματο οφσάιντ ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει στα γήπεδα της Serie A.

Η ιταλική Serie A θα παρουσιάσει ένα ημιαυτόματο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ την πρώτη αγωνιστική μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 4 Ιανουαρίου, καθιστώντας την το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο που το κάνει.

Η Serie A εισάγει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου του νέου συστήματος οφσάιντ, σε μια προσπάθεια να επιτύχει μεγαλύτερη ακρίβεια στη λήψη αποφάσεων και να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για κάθε επανάληψη φάσης.

Το νέο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ χρησιμοποιείται ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου ήδη υπήρξαν διαφωνίες για το πόσο ακριβές είναι. «Μετά την αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί στο Μουντιάλ, ως πρωτάθλημα πρέπει να προτείνουμε μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς», δήλωσε στο «Rai Italia» ο πρόεδρος της λίγκας, Λορέντσο Καζίνι.

«Βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης είναι η βελτίωση του VAR και ο αποτελεσματικός συγχρονισμός», πρόσθεσε ο Καζίνι.

Οι μεταρρυθμίσεις στη Serie A έρχονται στον απόηχο παραγόντων, όπως η έλλειψη ρευστότητας των συλλόγων, η μαζική παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους και ένα κραυγαλέο λάθος σε αγώνα της «Μεγάλης Κυρίας» με τη Σαλερνιτάνα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το VAR ανέτρεψε το οφσάιντ που κόστισε στην ομάδα του Τορίνου ένα «καθαρό» γκολ (το ματς έληξε ισόπαλο 2-2).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!