Το Debut.gr επιχειρεί να κάνει μία πρώτη κουβέντα για τoυς υποψήφιους MVP της σεζόν.

Μπήκαμε στον Δεκέμβρη και έφτασε η ώρα να κάνουμε μια πρώιμη κουβέντα για το βραβείο του MVP τη φετινή σεζόν στο NBA. Το πρώτο τέταρτο της κανονικής περιόδου έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχουμε καταλάβει ποιοι θα μας απασχολήσουν για το βραβείο όταν έρθει η ώρα. Βέβαια είμαστε πάντα ανοιχτοί και σε εκπλήξεις. Με τους παρακάτω όμως να έχουν ξεκινήσει έτσι τη σεζόν, ένα όνομα έκπληξη φαντάζει αρκετά δύσκολο. Πάμε να δούμε μαζί τους 5 κορυφαίους της λίγκας μέχρι στιγμής.

Λόυκα Ντόντσιτς

Λόυκα Μάτζικ! Σχεδόν κάβε βράδυ, στο Ντάλας αλλά και στα άλλα γήπεδα του ΝΒΑ! To παιδί θαύμα από τη Σλοβενία κουράστηκε να περιμένει και ήρθε η ώρα να φτάσει στην κορυφή της λίγκας. Το έργο το είδαμε και τις προηγούμενες σεζόν αλλά κάποιος, κάπου και κάτι  πάντα το χαλούσε για το τον Ντόντσιτς. Φέτος έχει ξεκινήσει τη σεζόν με μ.ο 32.9 πόντους, 8.6 ασίστ και 8.9 ριμπάουντ. Νούμερα που προκαλούν δέος. Μαζί με αυτά, συνεχίζει να καταγράφει και τριπλ νταμπλ με το τελευταίο απέναντι στους Νάγκετς να είναι το 52ο της καριέρας του. Αν εξαιρέσεις τα δύο τελευταία παιχνίδια όμως, το Ντάλας δυσκολεύεται να κερδίσει, ειδικά απέναντι σε ομάδες της Δύσης. Η πρόσφατη απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ ίσως δώσει τις απαιτούμενες ανάσες στον Λούκα και λίγο βάθος στον πάγκο του Ντάλας.

https://twitter.com/NBA/status/1597792492505960448?s=20&t=QEnbcvDhOONiZS3pOW_XJA

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τριαντάρες, σαραντάρες και πάει λέγοντας. Ο Γιάννης έχει 13 παιχνίδια φέτος με 30+ πόντους και κάνει σεζόν MVP. Μαζί με το απίστευτο ξεκίνημα του Μιλγουόκι φέτος, το οποίο έχει κοπάσει πλέον αρκετά ο Γιάννης και οι Μπακς έχουν στρογγυλοκαθίσει στις πρώτες θέσεις της Ανατολής. Η επιστροφή του Μίντλετον μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τον Γιάννη και για το κυνήγι του πρωταθλήματος που απ’ ότι φαίνεται είναι στα σχέδια της ομάδας και του Έλληνα σούπερ σταρ. Αυτή τη στιγμή έχει μ.ο 31.9 πόντους, 11.3 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ.

https://twitter.com/TheAthleticNBA/status/1598149114185023488?s=20&t=QEnbcvDhOONiZS3pOW_XJA

Τζέισον Τέιτουμ

Οι Σέλτικς βγάζουν φωτιές και το δίδυμο Τέιτουμ και Μπράουν μοιάζει καλύτερο από ποτέ. Οκτώ τρίποντα και 49 πόντους στην παράσταση απέναντι στους Χιτ σημείωσε ο Τέιτουμ την περασμένη Τετάρτη. Αυτή ήταν και τρίτη του 40άρα στη σεζόν. Οι Σέλτικς βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολής και πάλι και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα πάνε και φέτος πολύ μακριά. Εκτός από τους Μπακς, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους φοβίσει στην Ανατολή. Ειδικά στα πλέι οφς και ειδικά αν ο Τέιτουμ και ο Μπροάυν είναι υγιείς. Ο Τέιτουμ οδηγεί την κούρσα του NBA MVP ladder αυτή τη στιγμή με μ.ο 30.8 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ.

https://twitter.com/NBA/status/1598863784335929345?s=20&t=QEnbcvDhOONiZS3pOW_XJA

Νίκολα Γιόκιτς

Οι Νάγκετς είχαν πάρει τέσσερα από τα τελευταία  τους πέντε παιχνίδια και ο δύο φορές MVP έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, οι τρεις συνεχόμενες ήττες έχουν φέρει προβληματισμό στο Ντένβερ. Ο Σέρβος είναι πολύ κοντά στο να έχει μ.ο τρίπλ νταμπλ, με 23.0 πόντους, 10.0 ριμπάουντ και 8.9 ασίστ. Το Ντένβερ έπεσε στην πέμπτη θέση της Δύσης αλλά στα καλά νέα, ο Μάρεϊ έχει αρχίσει να επιστρέφει στα πρότερα στάδια που τον καθιέρωσαν. Τρία τριπλ νταμπλ στη σεζόν για τον Γιόκιτς και πολλά σχεδόν… τριπλ νταμπλ. Συνεχίζει να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, όπως και τις προηγούμενες δύο σεζόν. Οι Νάγκετς ωστόσο, χρειάζονται βελτίωση.

https://twitter.com/katywinge/status/1598204072921686016?s=20&t=QEnbcvDhOONiZS3pOW_XJA

Ντέβιν Μπούκερ

Στη νίκη απέναντι στο Σικάγο μια εβδομάδα πριν, ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 51 πόντους σε λιγότερα από 31 λεπτά. Μόλις ο 8ος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει να σημειώσει 50+ πόντους σε τόσα λεπτά συμμετοχής. Ο Μπούκερ κρατάει τους Σανς στην κορυφή της Δύσης χωρίς τους τραυματίες Πολ, Κράουντερ και Κάμερον Τζόνσον. Τα νούμερα του μέσου όρου του δεν είναι στα επίπεδα των παραπάνω της λίστας, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα μπορούν να ανέβουν στο μέλλον. Και αν αναλογιστεί κανείς πως οι Σανς μπορεί και τερματίσουν πρώτοι στην δύσκολη Δύση, μπορεί να δει σίγουρα την υποψηφιότητα του με άλλο μάτι.