Ο Τζαμάλ Μάρεϊ μίλησε για την περιβόητη «φούσκα» του Ορλάντο που αποτέλεσε και μία από τις καλύτερες off season που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Οι προβολείς έχουν ανάψει ξανά στα παρκέ του NBA, ο Τζαμάλ Μάρεϊ μίλησε για το ιδιαίτερο πρωτάθλημα του 2020 και για το bubble του Ορλάντο που ευθυνόταν για μία από τις καλύτερες off season που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Η “φούσκα”

Ολόκληρος ο κόσμος βρισκόταν σε πρωτοφανές σοκ με την έξαρση του κορονοϊού στο πρώτο μισό του 2020. Τότε ήταν που το NBA, δημιούργησε μια “φούσκα” μέσα στο Disney World Resort στο Ορλάντο της Φλόριντα για τη σεζόν 2019–20. Ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν να σωθεί ό,τι είχε σχεδόν χαθεί λόγω των κινδύνων και των συνεπειών της πανδημίας. Οι ομάδες της φούσκας του ΝΒΑ απομονώθηκαν πλήρως. Καμία ομάδα δεν ταξίδεψε για κάποιον αγώνα. Όλα τα γήπεδα ήταν άδεια και κανείς δεν είχε πλεονέκτημα έδρας.

Επειδή ήταν τόσο περίεργο και πρωτοφανές, πολλοί οπαδοί και σχολιαστές πιστεύουν ότι ένα πρωτάθλημα που κερδίζεται μέσα στη φούσκα δεν πρέπει να μετράει και πρέπει να να έχει δίπλα έναν αστερίσκο. Οι Λέικερς ήταν οι πρωταθλητές της φούσκας αλλά για κάποιους, απλά εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες. Η επικράτηση τους εναντίον των Χιτ του Τζίμι Μπάτλερ σε εκείνη τη σειρά των Τελικών συζητιέται μέχρι σήμερα.

Η φούσκα του ΝΒΑ γέννησε και ακόμα γεννά ποικίλες απόψεις για το είδος και την ποιότητα του μπάσκετ που παίχτηκε εκείνο διάστημα στο NBA. Ο πιο πρόσφατος συμμετέχων που σχολίασε το θέμα ήταν ο πόιντ γκαρντ των Ντένβερ Νάγκετς, Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο 25χρονος μπασκετμπολίστας περιέγραψε την ποιότητα του μπάσκετ που παιζόταν κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν στο ΝΒΑ σε συνέντευξή του στην Τέιλορ Ρουκς του Μπλίτσερ Ριπόρτ.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1320813113625710593?s=20&t=6yDr2OA1ubr2OJC8s1EY8g

Η εμπειρία του Μάρεϊ 

Ο Μάρεϊ αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια πλέι οφ για το Ντένβερ εκείνη τη σεζόν. Είχε μέσο όρο 26,5 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 6,6 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ σούταρε 50,5 τοις εκατό εντός πεδιάς. Ήταν φανταστικός για το Ντένβερ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ εναντίον των Γιούτα Τζαζ. Σημείωσε μάλιστα, 50 πόντους σε δύο παιχνίδια, κατά τη διάρκεια της σειράς. Οι Νάγκετς στη συνέχεια αντιμετώπισαν με τους Λέικερς, οι οποίοι κατέληξαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Ο Μάρεϊ και η παρέα του αποκλείστηκαν στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας από τον Λεμπρόν και τον Άντονι Ντέιβις σε πέντε αγώνες.

«Νομίζω ότι ήταν το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ που έχει παιχτεί, γιατί ήταν μόνο μπάσκετ», είπε ο Μάρεϊ στην Τέιλορ Ρουκς. «Οι παίκτες ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πήγαινες στο γυμναστήριο. Πήγαινες προπόνηση. Έπαιζες. Κέρδιζες ή έχανες. Στην συνέχεια ήσουν στο δωμάτιό σου ή επέστρεφες στο γυμναστήριο».

https://twitter.com/BleacherReport/status/1577756488629555200?s=20&t=heJdAzev_SVcpTTwhTRKgQ

Με τους Μάρεϊ, Νίκολα Γιόκιτς και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, το Ντένβερ αναμένει σίγουρα να είναι ομάδα πλέι οφ και αυτή τη σεζόν. Εμείς αναμένουμε να τον ξαναδούμε να επιστρέφει στα παρκέ, όντας ένας από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ της λίγκας τα τελευταία χρόνια.