Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάλεσε τους κριτές στα γραφεία της στις 14 Δεκεμβριου για να συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν τεθεί με αποτέλεσμα να απειλείται η διεξαγωγή των αγώνων.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), κάλεσε τους κριτές στα γραφεία της στις 14 του Δεκέμβρη, προκειμένου οι δύο πλευρές, να μπορέσουν να συζητήσουν τα θέματα που έχουν ως αποτέλεσμα να απειλείται η διεξαγωγή των αγώνων.

Η ΕΟΚ τόνισε και πάλι την ανάγκη για «ουσιαστικό διάλογο» και την απόρριψη της «πρακτικής μονομερών ενεργειών».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια ανακοινώσεων ορισμένων Συνδέσμων βοηθών διαιτητών (σημειωτών και χρονομέτρων) περί αποχώρησης τους από τα πρωταθλήματα και κατόπιν των ανακοινώσεων που εξέδωσαν οι φορείς του αθλήματος (Ο.Δ.Κ.Ε., Σ.Ε.Π.Κ., Π.Σ.Α.Κ. και Ε.Σ.Α.Κ.Ε.), οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους ουσιαστικά απέρριψαν την πρακτική μονομερών ενεργειών, προτείνοντας διάλογο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και με ξεκάθαρη, όμως, θέση για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, η ΕΟΚ καλεί σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΣΑΚΕ, ΟΔΚΕ, ΣΕΠΚ, ΠΣΑΚ και τους Συνδέσμους βοηθών διαιτητών) την Τετάρτη 14/12 και ώρα 12 στα γραφεία της με θέμα συζήτησης τη δημιουργηθείσα κατάσταση επί του ζητήματος που έχει προκύψει.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πόρτα της Ομοσπονδίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους και ότι μόνο όταν όλοι είμαστε ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα να προχωρήσει μπροστά, χωρίς, όμως, μονομερείς ενέργειες και κυρίως, με επίλυση των προβλημάτων με ουσιαστικό διάλογο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!