Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε για τα όσα πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του.

Την δεύτερη εφετινή εντός έδρας ήττα τους γνώρισαν οι Μπακς, καθώς ηττήθηκαν με 118-113 από τους Μπουλς στο «Fiserv Forum» του Μιλγουόκι. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την ήττα, αστειεύτηκε ότι ίσως χρειαστεί να δουλέψει περισσότερο στο flopping (θέατρο) προκειμένου να κερδίζει περισσότερα φάουλ, ενώ δήλωσε ότι του λείπουν οι μέρες που ήταν 20 χρονών και δεν του έκαναν συνεχώς double-team.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Για την επαναφορά μετά από το τάιμ-άουτ με το σκορ στο 112-109 που χάθηκε η μπάλα και τι έγινε: «Νομίζω ότι υπήρξε επαφή. Ήθελα να πάω στο σημείο μου και με κράτησαν. Αυτά συμβαίνουν όμως. Όταν παίζεις δυνατά και με επαφή, τιμωρείσαι για αυτό. Μετά την σεζόν πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο flopping για να πάρω κάποια σφυρίγματα. Ίσως όμως δεν έπαιξα σωστά σε αυτή την φάση και έγινε λάθος».

Για το πώς τον δυσκολεύει η άμυνα των Μπουλς: «Γεμίζουν την ρακέτα, αλλά πρέπει να μείνεις επιθετικός, να βρεις τρόπους να σκοράρεις. Κάποιες φορές θα τα καταφέρεις, κάποιες όχι. Είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου. Κάποιες φορές θα τελειώσω φάσεις, κάποιες άλλες θα βάλουν τα σουτ οι συμπαίκτες μου».

Για τον λόγο που οι Μπουλς πήραν τόσα πολλά τρίποντα κόντρα στους Μπακς: «Έχουν σπουδαίους σκόρερ και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στους ΝτεΡόζαν και ΛαΒίν, να δίνεις βοήθειες, να κλείνεις τους διαδρόμους τους. Κάποιες φορές όταν το κάνεις αυτό δίνεις πολλά ελεύθερα τρίποντα για τους άλλους παίκτες και σήμερα έβαλαν κάποια. Έβαλαν αρκετά για να νικήσουν».

Αντετοκούνμπο: «Διαβάσαμε λάθος κάποιες φάσεις»

Για το κρίσιμο τρίποντο του Κόμπι Ουάιτ από την γωνία έπειτα από πάσα του ΝτεΡόζαν: «Έκανα ό,τι κάνω τόσα χρόνια, δεν αλλάζω την άμυνά μου, πήγα για βοήθεια για να κόψω το σουτ. Έβγαλε σπουδαία πάσα (σ.σ. ο ΝτεΡόζαν στον Ουάιτ), ειδικά αν σκεφτεί κανείς την στιγμή που την έδωσαν. Η άμυνά μας όμως δεν θα αλλάξει. Θέλουμε να βάζουμε χέρι σε κάθε σουτ, να έχουμε πάντα ένα κορμί στον ΝτεΡόζαν και να έρθει βοήθεια από άλλο παίκτη. Πρέπει να είμαστε εκεί για αυτόν που τον μαρκάρει. Θα πάμε σπίτι αισθανόμενοι καλά για τον εαυτό μας επειδή ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Δεν είναι ότι δεν προσπαθήσαμε. Απλώς βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο».

Για τα 18 λάθη των Μπακς και τι οδήγησε σε αυτό: «Κάναμε πολλές φορές βήματα και επιθετικά φάουλ, ενώ διαβάσαμε και λάθος κάποιες φάσεις. Δεν πιστεύω ότι κάναμε κάποιο λάθος λόγω εγωισμού. Δεν κάναμε “άσχημα” λάθη. Ζούμε με αυτά όμως όταν ένας παίκτης παίρνει την σωστή απόφαση».

Για το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε τον Τζεβόν Κάρτερ σε μία κρίσιμη επίθεση και πόσο τον εμπιστεύεται: «Τον εμπιστεύομαι πολύ. Είναι ικανός σκόρερ και πλέι-μέικερ. Εμπιστευόμαστε την ικανότητά του να βγάλει φάσεις για τον εαυτό του και εμάς. Δεν ανησυχούμε όταν έχει την μπάλα, ξέρουμε ότι θα πάρει την σωστή απόφαση για αυτόν και την ομάδα μας. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις και να βγάλει μεγάλες φάσεις».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!