Αυτά είναι τα 8 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Κατάρ και στο Μουντιάλ. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς θα είναι το πρώτο Μουντιάλ που πραγματοποιείται χειμώνα και δη σε αραβική χώρα, ενώ θα είναι και η τελευταία φορά που θα παρακολουθήσουμε 32 εθνικές ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο στα τελικά του θεσμού (αυξάνονται σε 48).

Συνολικά οκτώ γήπεδα κατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Lusail Iconic Stadium

Ένα από τα πιο μεγάλα και πιο εντυπωσιακά γήπεδα της χώρας. Έχει χωρητικότητα 80.000 θεατές και είναι αυτό στο οποίο θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Al Bayt Stadium

Έχει χωρητικότητα 60.000 θεατές και βρίσκεται στην πόλη Αλ Κορ.

Khalifa International Stadium

Είναι το Εθνικό Στάδιο του Κατάρ. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1976 και πλέον η χωρητικότητά του αγγίζει τους 45.461 θεατές.

Stadium 974

Κατασκευάστηκε από 974 ανακυκλωμένα κοντέινερ. Αυτά βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου, ενώ η χωρητικότητά του αγγίζει τις 40.000 θέσεις.

Al Thumama Stadium

Εγκαινιάστηκε πέρσι τον Οκτώβριο και έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεων. Το γήπεδο βρίσκεται στη Ντόχα και θα φιλοξενήσει έξι αγώνες της φάσης των ομίλων, έναν αγώνα της φάσης των «16», όπως επίσης κι έναν προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Education City Stadium

Πρόκειται για ένα ακόμα γήπεδο που χτίστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που φιλοξενεί το Κατάρ. Έχει χωρητικότητα 45,350 θέσεων και παρατσούκλι το «Διαμάντι της Ερήμου».

Ahmad Bin Ali Stadium

Πήρε το όνομά του από τον εμίρη του Κατάρ Αχμάντ Μπιν Αλί αλ Τάνι. Έχει χωρητικότητα 44,740 θέσεις και τα εγκαίνιά του έγιναν το 2020. Μετά το τέλος του Μουντιάλ η χωρητικότητα του γηπέδου θα μειωθεί και θα φτάσει τις 21.000 θέσεις.

Al Janoub Stadium

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Αλ Γουακρά» και τα εγκαίνιά του έγιναν το 2019. Έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεις, αλλά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μειωθεί και θα φτάσει τις 20.000 θέσεις. Εκεί θα γίνουν έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2022, αλλά κι ένας των «16» της διοργάνωσης.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως τα γήπεδα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας όχι μόνο για θανάτους εργατών, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα του «Guardian» πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την οποία πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες από το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα πέθαναν μεταξύ 2010 και 2020 κατά τη διάρκεια κατασκευής χώρων για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, κάτι το οποίο πάντως διέψευσε η κυβέρνησης της χώρας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!