Δείτε τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά το Grand Prix Βραζιλίας.

O αγώνας του φετινό Grand Prix της Βραζιλίας, ολοκληρώθηκε με την Μercedes να θριαμβεύει και τον Τζόρτζ Ράσελ να πετυχαίνει την παρθενική του νίκη στην Formula 1. Με τον συγκεκριμένο αγώνα να αποτελεί τον 21ο και προτελευταίο για την φετινή σεζόν και να δίνει στις ομάδες διπλούς βαθμούς (εκτός του αγώνα έιχαμε και σπρίντ το Σάββατο / το τρίτο και τελευταίο της σεζόν) πάμε να δούμε πώς έχουν διαμορφωθεί βαθμολογικά τα πράγματα σε οδηγούς και κατασκευαστές μια στροφή πριν το τέλος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Mε τον Μαξ Φερστάπεν πρωταθλητή και για το 2022 ήδη από την… Σουζούκα (429 βαθμοί πλέον), όλο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στους οδηγούς βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Με τους δύο διεκδικητές της, τους Σέρχιο Πέρεζ και Σαρλ Λεκλέρ να είναι ισόβαθμοι πλέον στους 290 βαθμούς και την μάχη για τον “best of the rest” του φετινού πρωταθλήματος να κρίνεται στο φινάλε της σεζόν την επόμενη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

Την πρώτη πεντάδα, μετά και το 1-2 της Mercedes στην Βραζιλία, πλέον συμπληρώνουν οι Τζόρτζ Ράσελ (265β.) και Λιούις Χάμιλτον (240β.). Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ξεχωριστά. Με τον δεύτερο να προπερνάει μάλιστα τον Κάρλος Σάινθ που βρίσκεται πλέον έκτος με 234 βαθμούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Στους κατασκευαστές, η πρωταθλήτρια και νταμπλούχος Red Bull (719 βαθμοί πλέον) παρακολουθεί ως θεατής την μάχη (και έδω) για την δεύτερη θέση. Καθώς, η Ferrari παραμένει μεν δεύτερη με 524 βαθμούς, όμως μετά το δικό της 1-2, η Mercedes που ακολουθεί στην τρίτη θέση κάλυψε την διαφορά αρκετά, όντας μόλις 19 βαθμούς πίσω (505 βαθμοί). Επομένως όλα παίζονται και για αυτό στο Άμπου Ντάμπι.

Σε άλλα ενδιαφέροντα, η Alpine-Renault μετά τους διπλούς της βαθμούς και την διπλή εγκατάλειψη της Mclaren δείχνει να “κλειδώνει” την τέταρτη θέση. Ενώ και η Aston Martin που βρίσκεται στην έβδομη θέση με 50 βαθμούς μπορεί να ελπίζει ακόμα για την άνοδο της στην έκτη όντας μόλις πέντε μακριά από την Alfa Romeo.